Home / Crosetat si tricotat / Decoratiuni de Craciun; Clopotel crosetat, tutorial cu poze si explicatii
Decoratiuni pentru Craciun, clopotel crosetat

Decoratiuni de Craciun; Clopotel crosetat, tutorial cu poze si explicatii

Anul acesta am decis sa incep din timp crosetatul unor decoratiuni de Craciun care mi-au placut in mod deosebit, sunt usor de realizat chiar si de incepatori, iar timpul de lucru este redus. Cu stelute si clopotei crosetati se pot decora brazii de Craciun dar si ferestrele si vitrinele.

Clopotel auriu

Decoratiuni de Craciun, Clopotel crosetat auriu

Materiale necesare pentru realizarea clopotelului crosetat pentru Craciun:

  • Fir Anchor mettalic 25 gr. bobina (80 % vascoza, 20 % poliyester metalic)
  • croseta nr. 2
  • O margica, perla aurie

Instructiuni de crosetare:

Diagrama

Clopotel crosetat auriu pentru Craciun

clopotel crosetat

Randul 1

Se face o bucla,apoi se croseteaza 2 ochiuri de lant( care formeaza primul piciorus simplu cu un jeteu) si inca 3 ochiuri.* Se croseteaza un piciorus cu un jeteu si 3 ochiuri de lant*. Modelul dintre * si * se repeta de inca 5 ori. Se inchide cu un ochi alunecat.

clopotel crosetat pentru Craciun

Randul 2

Se croseteaza 2 ochiuri de lant , inca 3 picioruse cu un jeteu luate impreuna apoi inca 8 ochiuri de lant.*Se croseteaza 4 picioruse simple( cu un jeteu) luate impreuna, dupa care lantisor cu 8 ochiuri*. Modelul dintre * si * se repeta de inca 5 ori. Se inchide randul cu un ochi alunecat.

clopotel crosetat pentru Craciun

Randul 3

Se croseteaza un ochi de pentru inaltarea randului, apoi 3 picioruse scurte, un ochi si inca 4 picioruse scurte. *Se lucreaza pe urmatorul lantisor al randului anterior 4 picioruse scurte, un ochi si inca 4 picioruse scurte*.Modelul dintre* si * se repeta de inca 5 ori. Se inchide cu un ochi alunecat.

clopotel crosetat pentru Craciun

Randul 4

Se croseteaza 4 ochiuri alunecate pe piciorusele scurte ale randului anterior. Se inalta randul cu 2 ochiuri, apoi tot in acelasi ochi se croseteaza un piciorus cu un jeteu, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si inca 2 ochiuri de lant. *In ochiurile urmatoare ale randului anterior se croseteaza 2 picioruse  cu un jeteu, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si inca 2 ochiuri de lant*. Modelul dintre * si * se repeta de inca 5 ori.Se inchide randul cu un ochi alunecat.

clopotel crosetat pentru Craciun

Randul 5, 6 si 7

Se repeta acelasi model ca si la randul 4, incepand fiecar rand cu cate 2 ochiuri alunecate.

Randul 8

Se croseteaza 2 ochiuri alunecate, 2 ochiuri de lant pentru inaltarea randului si in acelasi ochi un piciorus cu un jeteu, iar in continuare 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si un ochi de lant. Acum se croseteaza un piciorus cu un jeteu intre urmatoarea pereche de ochiuri din randul anterior, apoi inca un ochi.*Se croseteaza 2 picioruse cu un jeteu, 2 ochiuri,2 picioruse cu un jeteu si un ochi de lant. Urmeaza un piciorus cu un jeteu prins intre urmatoarea pereche de ochiuri din randul anterior, dupa care un nou ochi*. Modelul dintre * si * se repeta de inca 5 ori. Se inchide randul cu un ochi alunecat.

Randul 9

Se croseteaza 2 ochiuri alunecate, 2 ochiuri pentru inaltarea randului si tot in acelasi ochi un piciorus cu un jeteu, iar in continuare 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si un ochi de lant. Se croseteaza 3 picioruse cu un jeteu in acelasi ochi, deasupra piciorusului, cu un jeteu al randului anterior, apoi inca un ochi. *Pe umatorul element al randului anterior se croseteaza 2 picioruse cu un jeteu, 2 ochiuri, 2 picioruse cu un jeteu si inca un ochi. Urmeaza 3 picioruse cu un jeteu  crosetate in acelasi ochi deasupra piciorusului cu un jeteu al randului anterior apoi inca un ochi de lant*. Modelul dintre * si * se repeta inca de 5 ori. Se inchide randul cu un ochi alunecat.

Randul 10

Se croseteaza 2 ochiuri alunecate, 2 ochiuri pentru inaltarea randului si tot in acelasi ochi un piciorus cu un jeteu, iar in continuare 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si un ochi de lant. Urmeaza 4 picioruse cu un jeteu crosetate cate doua in acelasi ochi, intre cele 3 picioruse cu un jeteu din randul anterior, dupa care se mai face un ochi.*Pe urmatorul element al randului anterior se croseteaza 2 picioruse cu un jeteu, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse cu un jeteu si inca un ochi. Urmeaza 4 picioruse cu un jeteu, crosetate cate 2 in acelasi ochi, intre cele 3 picioruse cu un jeteu din randul anterior, apoi inca un ochi*.Modelul dintre* si * se repeta inca de 5 ori. Se inchide randul cu un ochi alunecat.

Randul 11

Se lucreaza un ochi pentru inaltarea randului apoi se croseteaza picioruse scurte pe marginea clopotelului de jur imprejur. se inchide randul cu un ochi alunecat. Capetele firelor se ascund apoi se apreteaza. Se taie o bucata de ata legandu-i la un capat margica si se leaga sus de mijlocul clopotelului.

clopotel crosetat pentru Craciun

Decoratiuni pentru Craciun, clopotel crosetat

Apretarea se face cu apret alimentar (poate fi amidon din porumb), o lingura de apret la 150 ml. apa.

Se amesteca o lingura de apret cu apa rece si se pune la incalzit amestecand continuu cu lingura 1-2 minute pana se ingroasa. Se introduc clopoteii in apret dupa care se scot presandu-i usor. Se lasa la uscat pe o forma de clopotel din polistiren , sau un paharel rotunjit.

Spor la lucru!

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close