basca tricotata din mohair si lana , tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Basca tricotata din mohair si lana: tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Necesare in anotimpul rece, bastile si beretele tricotate vin intr-o mare varietate de modele. Va prezint in continuare, in acest tutorial cu poze si explicatii pas cu pas, acest model simplu de basca tricotata din mohair si lana; eleganta si usor de realizat, care poate fi tricotata in aprox.  2-3  ore.

Basca tricotata din mohair si lana

Materiale necesare pentru basca tricotata :

 • 50 gr. lana (aprox. 200 m/100 gr.)
 • 50 gr. mohair (am folosit mohair Classic de la Alize) (200 m/100 gr)
 • andrele circulare de 3
 • andrele circulare de 5
 • un set de ace pentru ciorapi(5 buc)

Instructiuni de tricotare pentru basca tricotata :

Se monteaza pe acele circulare nr. 3, 90 ochiuri cu firul de lana si se lucreaza un ochi pe fata unul pe dos 10 randuri circulare.

Se tricoteaza apoi inca un rand cu firul de lana numai pe fata.

Cu acele circulare nr.5 si cu firul de mohair se  lucreaza primul rand  pe dos(pe fata beretei ) apoi inca 5 randuri ( fata -dos).

Vor fi 6 randuri mohair , care pe fata beretei vor aparea pe dos, apoi 4 randuri cu firul de lana care pe fata beretei vor aparea pe fata.

Se repeta in acelasi mod de inca 3 ori si se termina cu ultimul rand din firul de mohair.Vor fi 36 de randuri.Schimbam din nou firul de lana( cu se va lucra pana la final ) si se incepe scaderea.

Randul 37 Se lucreaza 7 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 80 ochiuri.

Randul 38 Se lucreaza 6 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 70 ochiuri.

Randul 39 Se lucreaza 5 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 60 ochiuri.

Randul 40 Se lucreaza 4 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 50 ochiuri.

Randul 41 Se lucreaza 3 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 40 ochiuri.

Randul 42 Se lucreaza 2 ochiuri pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 30 ochiuri.

Randul 43 Se lucreaza 1 ochi pe fata , apoi se lucreaza 2 impreuna ( adica unul se scade),se repeta de 10 ori, raman 20 ochiuri

Randul 44 Se lucreaza cate 2 impreuna ,raman 10. Se incheie toate deodata . Cu un ac mare de lana trecem prin toate cele 10 ochiuri cu firul pus in 2.

La scadere, cand ochiurile sunt mai putine le putem trece pe set de 5 ace pentru ca  scaderea sa se realizeze mai confortabil.

Se poate lucra si numai din lana alternand culorile preferate.

O floricica prinsa cu ac de brosa, si bordurata cu matase ii confera un plus de eleganta.

Spor la lucru!!!

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

11 comentatii

 1. Dragoi Constantina

  Este foarte frumos explicat,usor de urmarit pasii.multumesc mult.

 2. Multumesc pentru descrierea clara si detailata!

 3. Când începe înmulțirea ochilor și cum. E foarte frumoasa basca!

  • Nu se mai inmulteste, se schimba doar acele circulare cu marimea mai mare dupa elasticul 1/1.

   • Mulțumesc. Un tutorial pentru o caciulița tip cosmonaut îmi puteți da. Menționez ca sunt începătoare, adică știu pe fața/ dos,scazut/ înmulțit.

    • Bereta calduroasa potrivita pentru luna ianuarie,numai buna de tricotat dupa sarbatorile de iarna ; o relaxare placuta alaturi de un ceai cu aromele iernii .

 4. Numai elasticul beretei se lucreaza andrele nr.3?

 5. Scurt , succint si la obiect , asa poate fi caracterizat tutorialul .Multumesc ,este tot ceea ce cautam !

 6. Scurt , succint si la obiect , asa poate fi caracterizat tutorialul .Multumesc ,este tot ceea ce cautam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *