sal crosetat manual pentru nunta si mirese

Sal tricotat pentru evenimente speciale: tutorial pas cu pas

In acest tutorial va arat pas cu pas  cum se tricoteaza un sal pentru evenimente, conceput de mine, pentru cea mai frumoasa zi din viata unei femei, ziua nuntii.

Elegant, delicat, moale, luminos, feminin si romantic: toate aceste cuvinte descriu perfect aceasta piesa vestimentara.

Acest sal crosetat se poate purta la ocazii speciale peste o rochie de seara, precum si pentru orice ocazie, ori de cate ori aveti nevoie de o piesa care va face sa va simtiti confortabil, cu eleganta si stil. Cu siguranta acest sal tricotat va atrage toate privirile si veti primi multe complimente.

Sal crosetat pentru ocazii: tutorial pas cu pas

Instructiunile de realizare care vor urma se refera la marimea 36 pentru un bust de 90-100 cm.

La acest model de sal tricotat am folosit un fir care are in compozitie 30% lana, 40% acryl, 10% polyester, 10% lurex, 10% paiete. Daca va intrebati de ce am folosit acest fir, va raspund ca in primul rand este elegant si se lucreaza cu usurinta.

Andrelele folosite de mine sunt nr.5,dar foarte bine se pot folosi si nr.6. Pentru bordura crosetata am folosit croseta nr.3,5, in plus am mai avut nevoie de un ac de brosa si o margea de lemn.Daca nu aveti la dispozitie o margea de lemn puteti folosi orice margea care va place.

cum se face un sal tricotat pentru ocazii

Pasul 1

Se monteaza pe acele circulare 62 de ochiuri si se lucreaza un rand pe fata si unul pe dos alternativ pana cand lucrul masoara 100 cm (aprox.145 randuri). Apoi se incheie cu croseta ochi la ochi.

capa tricotata pentru nunta

pelerina tricotata pentru ocazii

sal tricotat manual

Pasul2

Se continua cu bordura crosetata de pe marginea salului si se croseteaza cate 4 ochiuri de lant din 4 in 4 randuri avand la final 36 de spatii in care se incepe modelul crosetat asa cum este prezentat  in schema. Se croseteaza partea de sus si apoi partea de jos a pelerinei.

schema sal tricotat tutorial cu poze pas cu pas

 

sal crosetat manual mohair

capa crosetata manual pentru mirese

Pasul 3

Se monteaza pe acele circulare 12 ochiuri si se lucreaza 16 randuri.Aceasta se incheie la mijlocul pelerinei (in fata) chiar pe locul unde se imbina capetele.

tutorial cu poze sal tricotat manual

Pasul 4

Brosa floare crosetata se incepe lucrand 6 ochiuri de lant,  se  inchide cercul apoi se croseteaza 3 spatii cu cate 3 ochiuri de lant.

brosa floare crosetata

In fiecare spatiu se croseteaza primul piciorus orb la inceput apoi cate 6 picioruse simple terminand tot cu un piciorus orb.

brosa crosetata pentru sal crosetat manual

In acest fel se umple fiecare spatiu rezultand la primul rand 3 petale. Se lucreaza al 2-lea rand cu 6 spatii a cate 4 ochiuri de lant in spatele celor 3 petale deja formate si se croseteaza cele 6 petale cu acelasi numar de picioruse ca primele 3.

floare crosetata tridimensionala

Al 3-lea rand se croseteaza tot 6 spatii a cate 5 ochiuri de lant si se lucreaza 1 piciorus orb apoi 8 picioruse simple terminand petala cu un piciorus orb.

tutorial pas cu pas cu poze sal crosetat

brosa floare tricotata

floare crosetata mohair

In acest mod se creaza o floare tridimensionala lucrand motive in straturi pentru a realiza petale care sa stea frumos unele peste altele.Acest efect se obtine lucrand in spatele randului precedent pentru a forma ochiurile noului cerc, lasindu-le pe cele deja lucrate la suprafata.

La sfarsit se coase in mijlocul florii margeaua de lemn si acul de brosa.

In urmatoarele poze puteti vedea cum arata salul crosetat finalizat.

sal crosetat manual pentru nunta si mirese

tutorial cu poze sal crosetat pentru nunta si mirese

Cum vi sa parut acest tutorial? A fost destul de explicit pentru a putea sa-l realizati? Daca aveti o nelamurire astept intrebarile voastre in comentarii mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *