costum de baie crosetat ,tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Costum de baie crosetat, tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Costumele de baie croşetate vin intr-o varietate de stiluri, modele si culori diferite care îmbracă corpul în compoziţii artistice rafinate, perfecte pentru o zi toridă pe marginea piscinei. Costumul de baie crosetat pune accentul pe luxul modern şi se separă cu graţie de piesele de macrame pe care ni le amintim de la bunici.

Costumele de baie croşetate au un target restrâns (trupuri zvelte, sâni mici), ridică dificultăţi la capitolul comoditate şi nu sunt recomandate pentru inot.

Lucrat cu picioruse mari si completat cu o garnitura dantelata in culori estivale, deschise si luminoase acest bikini este completat de snururi si finisat cu o bordura de picioruse scurte cu picouri.

Dimensiuni:

Explicatiile sunt pentru marimea S, circumferinta bustului 86-91 cm

Firul necesar:

100 gr.de fir de grosime relativ mica din bumbac pur( eu am folosit fir Begonia de la YarnArt, 50 gr-169 m)

Croseta:

O croseta nr.2

Top:

Se lucreaza randul de baza format din 22 ochiuri de lant, apoi se incepe primul piciorus mare in ochiul nr.4 de la croseta (primele 3 ochiuri de lant formeaza primul piciorus mare), se lucreaza inca 19 picioruse mari.costum de baie crosetat tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Se continua lucrand 7 randuri de 20 picioruse mari in acest fel.  Randul nr.8,  in piciorusul nr.20 se lucreaza cate 3 picioruse mari . Se croseteaza in continuare cate 18 picioruse mari pe cealalta latura, ca si in imaginea de mai jos.

Se croseteaza inca 8 randuri in acest fel, lucrand la fiecare rand cate 3 picioruse in piciorusul central.

Vor fi la final 52 picioruse mari.

Se croseteaza spatii formate din 4 ochiuri de lant sarind peste 4 picioruse mari de jur imprejurul cupei.

Se procedeaza identic cu cea de-a doua cupa.

Conform schemei de mai sus se croseteaza exact cele 7 randuri care se prind in mijlocul cupelor.

Se executa apoi bordura  lucrand cate 4  picioruse scurte in fiecare spatiu si un picot (4 ochiuri de lant prinse in acelasi punct).costum de baie crosetat tutorial cu poze si explicatii

Snurul

Se pune firul in 2 si se lucreaza  aprox.300 ochiuri de lant. Se trece prin spatiile laterale si se inchide la spate.

Slip:

Se incepe de pe latura superioara a spatelui cu randul de baza format din 72 ochiuri de lant.La randul urmator vor fi 70 picioruse mari.

Primele 4 randuri vor avea 70 randuri. La randul 5 se incepe scaderea sarind cate peste un piciorus mare la inceputul si sfarsitul randului.

Randul 30 vor ramane 18 picioruse mari . Se continua cu 18 picioruse mari inca 10 randuri.

Randul 40 se incepe inmultirea . La fiecare inceput si sfarsit de rand ,  in primul si ultimul piciorus se lucreaza cate 2 picioruse. Se croseteaza inca 20 de randuri in acest mod.

Randul 60 vor fi 58 picioruse mari.

Randul 61 se incepe scaderea sarind peste cate 2 picioruse mari la inceputul si sfarsitul randului, adica se scad cate 4 picioruse pe fiecare rand.

Se lucreaza inca 7 randuri . Vor fi 30 picioruse mari .

Se lucreaza modelul din schema(cate   5 modele in fiecare parte) si se imbina cu partea din spate.

Se bordureaza cu cate 2 randuri de picioruse scurte  iar al 3-lea rand se croseteaza 4 picioruse scurte ,1 picou ca si la top.

Se pot atasa bureti pentru cupe , iar pe marginea slipului se coase un elastic subtire.

Va doresc spor la lucru si pentru orice nelamurire astept intrebarile voastre folosind modulul de comentarii de mai jos.

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

5 comentatii

  1. La slip ati gresi calculele!Daca la randul 31se incepe inmultirea cu cate doua picioruse la fiecare rand ,nu por sa fie la randul 60 ,68de picioruse :20randuri ×2=40picioruse+18=58nicidecum 68 Daca ceva nu am inteles ,si gresesc ,va rog sa ma lamuriti !Multumesc !

  2. Eu va multumesc Dna Gabriela !V am trimis inca un raspuns ca mi am gresit numele ,scuze

  3. Buna ziua,

    Mai realizati costume de baie crosetate?
    Aveti mai multe modele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *