Poncho crosetat, tricotat din bumbac; tutorial cu poze si explicatii pas cu pas.

Acest model de poncho crosetat si tricotat manual din bumbac mai gros,  este foarte potrivit pentru primavara -vara si va aduce o nota personala oricarei tinute.

Ponchoul crosetat si tricotat il poti purta peste camasi, bluze subtiri, tricouri, chiar și maiouri. Sunt printre cele mai practice  și mai comode accesorii, oferindu-ți libertate de mișcare, dar și un aer chic. Dacă încă nu ai unul în dulap, te sfătuiesc să îți cumperi sau sa-ti crosetezi unul  în cel mai scurt timp, nu vei mai vrea să porți nimic altceva!

Acest model de poncho crosetat este realizat din bumbac 100 % , un fir inegal pe care l-am cumparat din Germania acum cativa ani. Nu cred ca se mai fabrica insa il puteti realiza din orice  bumbac mai gros care nu este mercerizat si care se lucreaza cu andrele sau croseta de 5.

Materiale necesare:

  • andrele nr.5
  • croseta nr.5
  • 400 gr. bumbac gros care se lucreaza cu croseta nr.5 ( 50 gr. aprox 80-90 m) pentru flori este nevoie de aprox. 30 gr.

Ce trebuie facut:

  • Sa crosetati 3 modele de flori unite din aproape in aproape.
  • Sa tricotati bucata dreptunghiulara.
  • Sa le imbinati.
  • Sa crosetati coltisorii pe marginile lucrului.

Pasul 1 Crosetarea

Se lucreaza 6 ochiuri de lant si se inchide cercul. Apoi crosetati 8 picioruse scurte si inchideti cercul.Crosetati apoi 6 ochiuri de lant (3 corespund primului piciorus mare ,un jeteu), apoi un piciorus mare, 3 ochiuri de lant intre ele si se continua pana cand sunt 8 spatii apoi se inchide cercul .

poncho crosetat

poncho crosetatSe incepe modelul petalelor cu alta culoare ; un piciorus mic (fara jeteu), un piciorus mare ( 1 jeteu), 3 picioruse duble ( 2 jeteuri), un piciorus mare, un piciorus mic si se inchide  prima petala, .se continua in acest fel tot randul .

Se incepe acum modelul de plasa; 5 ochiuri de lant prinse in varful petalei ( in primul piciorus dublu se sare peste unul si se prinde in cel de-al treilea piciorus dublu) apoi 7 ochiuri de lant prinse in acelasi fel,inca  5 ochiuri de lant de 3 ori, 7 ochiuri de lant, inca 5 ochiuri de lant de 3 ori, 7 ochiuri de lant , 5 ochiuri de lant de 3 ori ,7 ochiuri de lant, 5 ochiuri de lant, 3 ochiuri de lant si  un piciorus mare si sa incheiat primul rand de plasa. Urmeaza acum randul 2 de plasa  5 ochiuri de lant prinse in urmatorul spatiu, 4 ochiuri de lant ,3 picioruse mari( prinse in spatiul de 7 ochiuri) 5 ochiuri de lant apoi inc a 3 picioruse mari prinse in acelasi spatiu de 7, 4 ochiuri de lant prinse in urmatorul spatiu, se continua cu cate 5 ochiuri de lant de 2 ori apoi se repeta pana la sfarsitul randului in acelasi fel.

Bolero crosetat tricotat tutorial Se lucreaza a doua floare si cu randul 2 de plasa se prinde de prima, lucrand 2 ochiuri de lant cand pe o parte cand pe cealalta.Bolero crosetat tricotat tutorial

Pasul 2 Tricotarea

Ce monteaza pe acele circulare 36 de ochiuri si se lucreaza un rand pe fata unul pe dos 180 de randuri.

Se incheie lucrul ,apoi cu croseta lucrati cate 4 ochiuri de lant sarind peste un ochi tricotat astfel incat la sfarsit sa existe 18 spatii .

Pasul 3 Imbinarea partilor.

Se lucreaza cate 2 ochiuri de lant care se prind cand pe o parte cand pe alta pana la capat, apoi  se continua pe lungimea partii tricotate crosetand spatii formate din 3 ochiuri de lant din prinse din 4 in 4 randuri tricotate pe toata lungimea . Se imbina si acestea parti lucrand tot cate 2 ochiuri de lant prinse cand pe o parte cand pe cealalta alternativ.

Bolero crosetat tricotat tutorial

Cand s-a sfarsit  imbinarea ambelor parti  se continua cu coltisori formati din 7 picioruse simple  intr-un spatiu ,un piciorus orb in urmatorul spatiu alte 7  picioruse si se repeta pana la sfarsit.

Se lucreaza in acelasi mod coltisorii si pe marginea de jos.

Bolero crosetat tricotat tutorial

Bolero crosetat tricotat tutorial

Desigur ca il puteti realiza si din alte materiale pe care le aveti la dispozitie . Daca il lucrati din fir acrylic care este mai usor atunci e suficient si 300 de grame. Aceste instructiuni sunt potrivite pentru 3 marimi consecutive S,M,L adica un bust de la 90 la 110 cm .

Sper ca va placut acest model de poncho tricotat si il veti realiza singure.

Astept intrebarile si comentariile in modulul de mai jos. Spor la lucru!

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *