sal crosetat si tricotat triunghiular tutorial cu poe si explicatii

Sal crosetat si tricotat triunghiular din mohair si lana, tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Acest model de sal crosetat si tricotat triunghiular este usor de realizat chiar si pentru incepatoare.Este potrivit pentru sezonul de primavara si il puteti realiza din orice material mai gros care se lucreaza cu andrele de 5 si orice combinatie de culori. Pentru triunghiul tricotat eu am folosit o combinatie din 2 tipuri de lana 100 % in 2 fire.Daca folositi fir acrylic, 200 de gr. este suficient pentru triunghi dar daca folositi lana necesarul ar fi de 300 de gr. aproximativ. Va voi prezenta in continuare modul de realizare a acestuia cu poze si explicatii pas cu pas.

Dimensiuni 200/75 cm.

Materiale necesare:

  • 300 gr. lana sau 200 gr. fir acrylic
  • 100 gr. Mohair Clasic de la YarnArt (Turcia) 70 % mohair natural, 30 % lana , 100 gr./ 220 m
  • andrele circulare de nr. 5
  • croseta nr. 5
  • ac de brosa
  • margica de lemn

Instructiuni de lucru:

Pasul 1 Tricotarea

Se incepe montand pe ace un singur ochi. Se inmulteste intotdeauna cate un ochi pe fata lucrului numai la inceputul randului, adica din 2 in 2 randuri. Inmultind in felul acesta vom ajunge la 90 ochiuri si 180 randuri la mijlocul  triunghiului .Se lucreaza inca 6 randuri fara sa inmultim deloc iar apoi incepem scaderea. Se ia cate 2 ochiuri impreuna si ramane unul intotdeauna pe fata lucrului. Este important sa nu se uite sa se  inmulteasca sau sa se scada la inceputul randului ca laturile sa fie egale ca numar de randuri.

Pasul 2 Crosetarea

Cu croseta nr. 5 se lucreaza incepand de la primul ochi spatii de cate 5 picioruse de lant din 4 in 4 randuri tricotate.Vom avea 45 de spatii pe fiecare latura a triunghiului.

Conform schemei de mai sus se incepe crosetarea motivului. Se lucreaza un numar  de 4 ochiuri de lant apoi se uneste cercul. Se lucreaza 7 ochiuri de lant apoi un piciorus dublu (un jeteu),apoi 3 ochiuri de lant intre ele, piciorus dublu, se repeta . Cand sunt 8 spatii se inchide . Se lucreaza in primul spatiu 4 ochiuri de lant apoi inca 3 picioruse inalte ( cu 2 jeteuri pe croseta),3 ochiuri de lant apoi 4 picioruse inalte, 7 ochiuri de lant, 4 picioruse inalte si se repeta .

Se lucreaza in acest mod 21 de motive ,cate 10 pe fiecare parte si unul la mijloc.

In aceasta etapa se incepe prinderea motivului crosetat de triunghiul tricotat incepand de la mijloc. Pe marginea exterioara se lucreaza un rand de picioruse simple .

Pasul 3 Crosetarea brosei floare

 

Se lucreaza 5 oc. de lant si se uneste cercul, se lucreaza 3 spatii a cate 3 oc. de lant si in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt ,6 picioruse simple ,1 piciorus scurt.

Randul 2: Pe dosul primului rand se croseteaza 6 spatii a cate 4 oc. de lant si  .In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 6 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 3: Din nou pe dosul lucrului se croseteaza 6 spatii a cate 5 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 8 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 4: Se lucreaza 6 spatii a cate 6 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt 10 picioruse simple, un piciorus scurt.

Se coase acul de brosa si margica de lemn in mijloc. Se poate face si un inel crosetat circular cu care se prinde salul.

Se incepe pe 24 ochiuri de lant si se lucreaza 6 modele de cate 3 picioruse rasturnate  sau il puteti lucra cu picioruse duble.

sal crosetat si tricotat triunghiular tutorial cu poe si explicatiisal crosetat si tricotat triunghiular tutorial cu poe si explicatiisal crosetat si tricotat triunghiular tutorial cu poe si explicatii

sal crosetat si tricotat triunghiular tutorial cu poe si explicatii

 

Sper ca explicatiile au fost destul de clare ca sa va poata fi de folos in realizarea acestui model de sal tricotat si crosetat.

Pentru orice nelamurire astept intrebarile si comentariile voastre in modulul de mai jos.

Va doresc “Spor la lucru “!

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

2 comentatii

  1. Buna ziua! Doresc un sal crosetat pentru o nuntă..care va avea loc in data de 8 septembrie…dar sa fie din fir subțire…nu gros,gen mohair, lana… etc…sa fie din bumbac…sau un fir subtire…rochia este lunga…culoarea ametist…roz-mov prafuit…culoare paletata…modelul sa fie in triunghi…cum e cel alb din poza de la dvs…sunt deosebite toate..imi puteti spune cât costă…si daca puteti până pe 2 septembrie sa-l terminati? Aveti maine de aur….ador lucrurile făcute manual…multumesc mult! O zi buna! Si daca aveti un nr de contact….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *