Ce sa vizitezi la Roma: 12 atractii turistice, Ce sa vizitezi la Roma - Cele mai frumoase locuri de vizitat la Roma, Informatii despre Roma, Obiective turistice Roma, Atractii turistice Roma

Ce sa vizitezi in Roma: monumente din Roma,12 atractii turistice

Unul dintre cele  mai frumoase orase din lume este cu siguranta capitala Italiei, Roma, unde se strang anual milioane de turisti. Daca va intrebati ce sa vizitati la Roma, va propunem in acest articol 12 dintre cele mai populare atractii turistice. Datorita faptului ca obiectivele turistice sunt numeroase, este greu de a alege ce sa vizitati pe parcursul vacantei.

Desigur, farmecul feeric al „Orasului Etern” provine din istoria sa, care este printre cele mai importante ale civilizatiei clasice; dar este si centrul pentru diverse evenimente din Evul Mediu si pana in prezent.

Arta, cultura, arhitectura si istoria sunt doar baza pentru un oras care ramane in  inima tuturor celor care il viziteaza.

Stabilit, prin traditie, de Romulus, Roma a fost fondata in 753i.Hr. si a fost in aproape trei milenii, primul centru cultural al epocii clasice, dupa greci.

Cultura latina a influentat cultura, limba, religia si orice alt aspect al vietii pentru toate popoarele care erau sub conducerea sa.

Acest oras a fost cu siguranta centru mai multor evenimente istorice si inima religiei crestine, de fapt, Roma este singurul oras din lume in interiorul caruia se afla un stat: Vaticanul, resedinta Sfantului Scaun.

Am selectat 12 obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vizitati daca ajungeti la Roma.

1.Roma obiective turistice: Colosseum sau Amfiteatrul Flavian

Colosseum: Ce sa vizitati la Roma: 12 atractii turistice, Ce sa vizitezi la Roma - Cele mai frumoase locuri de vizitat la Roma, Informatii despre Roma, Obiective turistice Roma, Atractii turtistice Roma

Cea mai populara atractie este, fara indoiala, Colosseumul.

Initial cunoscut sub numele de Amfiteatrul Flavian, aceasta este cel mai mare amfiteatru din lume si este situat in centrul orasului.

Construit intre anii 72 si 80 d.Hr., acest loc a gazduit renumitele  spectacole sangeroase intre gladiatori si aminteste de alte eventimente tragice, cum ar fi persecutia crestinilor.

Astazi, Colosseumul este simbolul orasului Roma, o lucrare de arhitectura degradata in timp, care ramane emblema civilizatiei romane.

2.Roma atractii turistice: Panteonul

Panteonul, Ce sa vizitezi la Roma - Cele mai frumoase locuri de vizitat la Roma, Informatii despre Roma, obiective turistice Roma, Atractii turtistice Roma

Orice tur al Romei ar trebui sa includa Panteonul.

Aceast cladire a Romei antice, este situata in centrul instoric al orasului si este un templu dedicat zeilor civilizatiei romane.

Structura cladirii este circulara, pridvorul este impodobit de coloane corintice, iar cupola Panteon este deschisa la varf, acest lucru permitand iluminarea interiorului.

Astazi, Panteonul adaposteste mormintele primilor doi regi ai Italiei, Vittorio Emanuele II si Umberto I. In interior exista si un altar si chiar si astazi se celebreaza liturghia.

3. Roma: Fantana Trevi

Fantana Trevi, Ce sa vizitezi la Roma: 12 atractii turistice, Ce sa vizitezi la Roma - Cele mai frumoase locuri de vizitat la Roma, Informatii despre Roma, Obiective turistice Roma, Atractii turistice Roma

Fantana Trevi este cea mai faimoasa fantana din lume; iar cea mai intalnita practica in randul vizitatorilor, este aceea de a arunca o moneda in fantana si de a-si pune o dorinta.

Toate monedele care se acumuleaza in cursul anului sunt colectate si donate centrelor de caritate.

4.Itinerariu Roma:  Bazilica si Piata Sfantul Petru

Bazilica Sf. Petru

„Ce sa vizitezi in Roma” implica si o  vizita la Vatican si la frumoasa Bazilica SF. Petru, care este una dintre cele mai mari biserici din lume, vizitata anual de catre milioane de turisti.

Constructia sa a fost inceputa in 1506 si finalizata in 1626, insusi marele artist Michelangelo participand la constructia sa.

5. Roma: Capela Sixtina si Muzeele Vaticanului

Capela Sixtina si Muzeele Vaticanului, Ce sa vizitati la Roma: 12 atractii turistice

Alta lucrare absolut indicata pentru vizita la Roma este Capela Sixtina, principala capela a Palatului Apostolic, construita intre anii 1475 si 1481.

Ceea ce face aceasta capela cu adevarat unica, sunt picturile manuale facute mai tarziu, in secolul al XVI-lea, de catre Michelangelo Buonarroti.

In interior se afla fresca uriasa a Judecatei de Apoi, una dintre cele mai importante lucrari ale artistului si una dintre cele mai renumite lucrari din lume.

Capela Sixtina face parte din Muzeele Vaticanului, cu un singur bilet puteti vizita intregul complex.

In interiorul Muzeelor Vaticanului, exista mai multe galerii si muzee interioare, toate proiectate pentru a gazdui un numar mare de opere de arta antica,renascentista, medievala si moderna.

6. Forumul Roman

Forumul Roman

In circuitul arheologic, Forumul Roman merita cu siguranta o vizita.

Fondat ca o necropola,aceasta vale,o data mlastinoasa,acum aduna unele dintre cele mai importante monumente ale istoriei sale; Templul lui Vespasian, Arcul lui Septimus Severus, Templul lui Castor si Pollux si multe altele.

Forumul roman este situate intre Dealul Capitolului si Dealul Palatinilor si gazduieste aproximativ saizeci de cladiri, inclusiv monumente, biserici si coloane.

O locatie provocatoare, dar bogata in istorie.

7. Piazza di Spagna si Treptele Spaniole

Piazza di Spagna si Treptele Spaniole

In centrul Romei se afla  Piazza di Spagna, o atractie foarte populara si vizitata de catre turisti si una dintre cele mai frumoase piete din Roma.

Piazza di Spagna sau Piata Spaniola, este conectata la biserica franceza Trinita dei Monti , situata pe un deal, prin celebrele Trepte  Spaniole, acestea fiind compuse din 135 de trepte, iar constructia a fost facuta la cererea lui Papa Benedict al XIII.

8. Roma: Piazza Navona

Piazza Navona

Alta piata cunoascuta este Piazza Navona, indragita de catre turisti datorita celor trei fantani superbe si a bisericii contruite in  stilul baroc, Sant’Agnese in Agone.

Elementele sculpturale se datoreaza marilor artisti ai barocului : Lorenzo Gian Bernini,Borromini si Rainaldi.

9. Gura Adevarului

Gurta Adevarului

Toti turistii care viziteaza Roma, vor sa testeze celebra sculptura. Gura Adevarului este o masca antica, sculptata in marmura si se afla in peretele exterior al bisericii Santa Maria din Cosmedin. Traditia este de a pune mana in interiorul gurii adevarului, iar mainile mincinosilor vor fi prinse si nu vor mai fi eliberate.

Desigur, aceasta este doar o legenda, dar a pune mana in gura adevarului este cu siguranta o experienta distractiva.

10. Colina Capitolina

Colina Capitolina

Printre numeroasele atractii, se afla si Colina Capitolina care poarta amprenta marelui artist Michelangel; datorita treptelor proiectate de el, care duc spre piata Campidoglio si Muzeele Capitoline.

Sa speram ca aceste  atractii turistice din Roma, va vor face excursia cu adevarat speciala.

11. Castelul Sant-Angelo

Castelul Sant Angelo a fost gandit si construit ca un mausoleu unde sa fie ingropati imparatul roman Hadrian ( 117-138 IC) si descendentii sai.

Sub domnia a mai multor imparati mausoleul a fost reconstruit si transformat practic intr-un castel fortificat. Din 1906 castelul a fost transformat in muzeul care exista si azi.

Printre imparatii care sunt ingropati gasim pe : imparatul Hadrian si sotia Vibia Sabina, imparatul Lucius Verus,  imparatul Marcus Aurelius, imparatul Commodus, imparatul Severus.

Castelul Sant Angelo are o forma circulara cu o inaltime de 21 de metri si diametrul de 64 de metri.

Rotonda este acoperita de un tumulus de pamant care include o camera funerara cu latura de 8 metri.

Castelul este legat de Vatican prin pasajul Borgo; lung de 800 de metri, care a ajutat dea lungul timpului oficiali ai Vaticanului sa evadeze atunci cand cetatea era sub asediu.

12. Piazza del Popolo

Ce sa vizitati la Roma: 12 atractii turistice

Piazza del Popolo este cea mai cunoscuta piateta din Roma, fiind una din atractiile principale, atunci cand vizitati Roma.

Piata este locul unde, chiar din antichitate, vizitatorii care intrau in Roma prin Via Flamina, se strangeau la diferite adunari populare.

Numele de Piazza del Popolo vine, fie de la faptul ca odinioara existau o multime de plopi (populus tremula); fie din faptul ca aceasta piata a fost construita cu banii adunati de locuitorii Romei.

Printre atractiile demne de vizitat gasim Obeliscul Flaminio, al doilea cel mai mare si mai vechi obelisc egiptean din Roma; Porta del Popolo, situat in partea de nord al pietii, faimoasele biserici Santa Maria in Montesanto si Santa Maria dei Miracoli.

In partea dreapta a piatetei este Pincio Hill, un mic parc situat la nord de dealul Via Borgheze.

In mijlocul pietei precum si in lateralul ei, gasim doua fantani faimoase, foarte des imortalizate de numerosii turisti veniti sa viziteze piateta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *