Sal crosetat triunghiular din mohair, tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Fie ca dorim sa-l achizitionam, fie ca dorim sa-l realizam noi insine, un sal crosetat triunghiular (sau chiar mai multe), nu trebuie sa ne lipseasca  din garderoba. In functie de model, culoare si material acestea sunt potrivite atat pentru viata de zi cu zi, cat si pentru evenimente speciale.

Modelul acesta de sal crosetat triunghiular, (care este o combinatie de tricotat si crosetat), este unul elegant, din mohair si matase, materiale pretioase, pe care il puteti realiza in culorile preferate.

Mentionez ca nu este tocmai usor de realizat, necesita mai mult timp si ceva cunostinte in arta crosetatului.

Va voi prezenta in continuare modul de realizare a acestuia cu poze si explicatii pas cu pas.

Dimensiuni 220/75 cm.

Materiale necesare:

 • Mohair Classic de la YarnArt 70% mohair, 30 % acrylic , 100 gr./220 m  300 gr.
 • Matase Tulip de la YarnArt 50 gr. /250 m 100 gr.
 • Andrele circulare nr.5
 • Croseta nr.5
 • 24 margelute din lemn
 • Un ac de brosa

sal crosetat tutorial

sal rosu crosetat tricotat

Instructiuni de lucru:

Pasul 1 Tricotarea

Se incepe montand pe ace un singur ochi. Se inmulteste intotdeauna cate un ochi pe fata lucrului, adica din 2 in 2 randuri. Inmultind in felul acesta vom avea la mijlocul triunghiului 90 de ochiuri si 180 de randuri. Se lucreaza inca 6 randuri fara sa inmultim iar apoi se incepe scaderea ,cate un ochi la fiecare rand pe fata (adica tot din 2 in 2 randuri) pana ramanem cu un ochi pe care il incheiem. E important sa nu uitam sa scadem si sa inmultim la fiecare rand altfel laturile nu vor fi egale.

sal crosetat mohair rosu

Pasul 2 Crosetarea

Acum e momentul sa incepem floarea crosetata. Se lucreaza 5 oc. de lant si se uneste cercul, se lucreaza 3 spatii a cate 3 oc. de lant si in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt ,6 picioruse simple ,1 piciorus scurt.

Randul 2: Pe dosul primului rand se croseteaza 6 spatii a cate 4 oc. de lant si  in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 6 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

sal tricotat handmade

sal crosetat manual

sal crosetat rosu tutorial

La fiecare floare se coase in mijloc cate o margica de lemn. Se croseteaza un numar de 23 de flori.

Cu matasea in 2 fire se lucreaza cate 5 picioruse de lant pe fiecare petala iar intre ele se lucreaza 9 picioruse de lant ca in poza urmatoare.

sal tricotat tutorialsal tricotat crosetat elegant

 

sal crosetat elegant mohairsal crosetat tutorial

Se continua astfel pana avem 12 flori unite intre ele, a 13-a va fi astfel unita:

Continuam pana se termina si aceasta latura.Apoi pe triunghiul tricotat se croseteaza spatii a cate 5 picioruse de lant din 4 in 4 randuri.Vor fi 45 de spatii pe fiecare latura plus 1 spatiu in varf. Apoi se incepe asamblarea celor 2 parti incepand din centrul triunghiului.

 

Pasul 3 Crosetarea brosei floare

Acum e momentul sa incepem floarea crosetata. Se lucreaza 5 oc. de lant si se uneste cercul, se lucreaza 3 spatii a cate 3 oc. de lant si in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt ,6 picioruse simple ,1 piciorus scurt.

Randul 2: Pe dosul primului rand se croseteaza 6 spatii a cate 4 oc. de lant si  .In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 6 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 3: Din nou pe dosul lucrului se croseteaza 6 spatii a cate 5 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 8 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Se coase acul de brosa si apoi se lucreaza picioruse scurte pe marginea petalelor cu fir de matase incepand de la exterior spre interior.

Cateva poze cu modelul de sal crosetat triunghiular .

Sper ca explicatiile au fost destul de clare ca sa va poata fi de folos in realizarea acestui model de sal tricotat si crosetat.

Pentru orice nelamurire astept intrebarile si comentariile voastre in modulul de mai jos.

Va doresc spor la lucru !

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

5 comentatii

 1. L-am trecut in lista “De facut!” Multumesc pentru descrierile facute la toate modelele.

 2. Petrina codreanu

  Multumesc ptr model e super

 3. Felicitări! Este superb salul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *