Programe de modificat poze gratis. Download gratis cel mai bun program de editat poze gratuit pentru PC Windows cu care puteti sa modificati usor si simplu poze si imagini, sa corectati fotografiile care nu au iesit prea bine sau sa adaugati filtre, scris si efecte speciale pe poze.
Download cel mai bun program de editat poze gratuit pentru PC Windows.

Programe de editat poze gratis pentru Windows

Cred ca toti utilizatorii de computer, mai devreme sau mai tarziu, au avut nevoie de un program de editat poze, din diferite motive: o poza neclara sau intunecata, ochi rosii, elemente sau persoane nedorite in fotografie, dimensiuni prea mari si as putea sa continui la nesfarsit, motivele pot fi numeroase.

De aceea, in acest articol am facut un TOP al celor mai bune programe de editare poze gratis care va permit sa corectati sau sa imbunatatiti aspectul unei fotografii care nu a iesit prea bine, punandu-va la dispozitie instrumentele necesare pentru efectuarea acestor operatii.

Modificarea de imagini este o munca pentru multi profesionisti din acest sector, dar pentru si mai multi dintre voi este o pasiune cu care doriti sa faceti pozele proprii cat mai frumoase si mai sugestive.

Faptul ca in ultimul timp au aparut foarte multe programe de modificat poze gratis, simple si usor de folosit, care fac aproape tot in mod automat, a permis tuturor, inclusiv si celor mai nepriceputi cu calculatorul, sa se apropie de acesta lume si sa se distreze modificand pozele.

Dar care este cel mai bun program de modificat poze gratuit în 2020? Eu in acest articol am facut un clasament in functie de cele mai cunoscute, cele mai usor de folosit si cele care au functii si optiuni capabile sa statisfaca nevoile tuturor utilizatorilor, mai priceputi si mai nepriceputi cu programele de grafica.

Premisa: acest clasament este personal, foarte influentat de modul si capacitatile mele de a folosi aceste programe si un pic influentat de varsta programului si comunitatea care dezvolta aplicatia.

Cel mai bun program de editat poze gratuit, GIMP

Este programul preferat de mine pentru modificarea pozelor si aproape ca poate sa inlocuiasca Adobe PhotoShop. Acest software a fost conceput prima data in 1995 derivand din proiectul unor studenti, astazi fiind dezvoltat de o mare comunitate de voluntari.

GIMP pune la dispozitie cele mai multe instrumente pentru editarea pozelor, unele de baza, cum ar fi de exemplu rotire, redimensionare, decupare, corectarea culorilor, luminozitatii si contrastului, adaugarea de text si unele instrumente avansate, cum ar fi modificarea imaginilor pe mai multe straturi, precum si o multitudine de filtre si efecte speciale.

Din acest program deriva si programul de editat poze GimpShop, care practic este GIMP cu interfata grafica schimbata ca sa se asemene cat mai mult cu PhotoShop. Vreau sa precizez ca GIMP nu este o clona PhotoShop.

Din pacate GIMP nu are o interfata grafica foarte intuitiva si din cauza nenumaratelor functii, optiuni si instrumente puse la dispozitie nu este un program usor de invatat. GIMP este un program mai mult destinat profesionistilor din acest sector, utilizatorii mai nepriceputi vor gasi acest software foarte greu de folosit.

Din fericire, fiind dezvoltat de o mare comunitate internationala, pe internet si pe site-ul oficial se gasesc foarte multe tutoriale din care puteti sa invatati cum se foloseste. Odata ce ati inteles cum se foloseste si va dati seama ce poate sa faca fiecare instrument pus la dispozitie sunt sigur ca il veti aprecia la adevarata sa valoare. Este compatibil cu Windows, Linux si Mac. Download GIMP.

Un program de modificat poze simplu, Photoscape

Este un alt program de modificat poze gratuit, care spre deosebire de GIMP este mult mai usor de folosit, destinat atat utilizatorilor avansati dar mai mult utilizatorilor incepatori care se apropie pentru prima data de lumea graficii.

Photoscape este un program all-in-one, cu foarte multe functii si optiuni, toate accesibile cu doar cateva click-uri.

Pe langa instrumentele de baza de modificare, Photoscape pune la dispozitie nenumarate filtre si efecte speciale, optiuni de realizare de colaje de poze (aduna mai multe poze intr-una dispuse in diferite moduri), un instrument sa modificati mai multe poze deodata (batch) si realizarea de GIF-uri animate.

Sfatuiesc pe toti cei care sunt mai nepriceputi in acest domeniu si care doresc un program usor de folosit pentru modificarea pozelor sa inceapa cu acest program. Download Photoscape.

Paint.NET

Este un program bun si gratis de modificat poze sau imagini, cu o interfata grafica intuitiva, foarte usor de folosit. Meniurile sunt bine gandite si orice functie este usor de gasit.

Acest software ofera pe langa optiunile de baza (decupare, rotire, redimensionare, adaugare de text, corectarea culorilor si a luminozitatii), foarte multe instrumente de desen cu mana libera si unele instrumente de grafica vectoriala de baza.

Efectele speciale si filtrele sunt putine in comparatie cu alte programe de acest tip, dar se pot adauga multe plugin-uri gratuite, disponibile pe forumul oficial, cu care puteti sa adaugati noi filtre si efecte. Paint.NET este indicat pentru utilizatorii incepatori care cauta un program usor de folosit cu care sa faca mici modificari propriilor fotografii. Download Paint.NET.

Photofiltre Free

Este poate programul cel mai usor de folosit pentru editarea pozelor. Caracteristica care se evidentieaza imediat este numarul foarte mare de filtre artistice puse la dispozitie. Este un program de modificat poze orientat mai mult aplicarii de efecte speciale si filtre pe poze, dar gasiti si unele instrumente de baza care sunt prezente la orice program din acest sector.

La inceput pare un program de editat poze pentru incepatori, dar folosindu-l sunt sigur ca si utilizatorii cu pretentii mai mari il vor gasi demn de luat in seama.

Foarte interesant numarul mare de formate imagine compatibile cu acest program: reuseste sa deschida si sa modifice aproape toate formatele inclusiv cele mai complexe cum ar fi PSD, PSP, SGI, Metafile, Icona, Autodesk, Paintbrush, Targa. Download Photofiltre.

Photo Pos Pro

Este un alt program de modificat poze gratis care la inceput era un program comercial, adica trebuia cumparat, apoi a devenit gratuit.

Plin cu efecte speciale si filtre artistice, contine toate functiile si optiunile demne de un program din acest sector: puteti sa corectati culorile, contrastul, luminozitatea, ochii rosii, sa adaugati forme geometrice, sa modificati pozele pe mai multe straturi (layer) si multe alte optiuni de baza, cum ar fi rotirea, redimensionarea, decuparea unor parti din poza si adaugarea de scris. Interfata grafica este foarte intuitiva, facand acest software foarte usor de folosit. Download Photo Pos Pro.

Alte programe de editat poze gratis

FotoMix: este cel mai usor program de trucat poze, adica va permite sa schimbati fundalul unei poze cu mare usurinta. In plus, se pot adauga unele efecte speciale, scris pe poze sau sa efectuati mici modificari, cum ar fi decupare, redimensionare, rotire, etc.

Funny Photo Maker: este un alt program de trucat poze gratis care permite foarte usor si simplu sa aplicati diferite efecte speciale pe fotografii. O caracteristica foarte utila este ca programul poate sa recunoasca fata unei persoane, astfel modificarea pozei se face mult mai usor.

Artweaver free: foarte asemanator cu Paint.NET, si Artweaver permite sa editati pozele foarte usor si simplu. Rapid si intuitiv, acest software se poate folosi imediat, fara sa cititi nici o instructiune, deci este foarte recomandat celor mai nepriceputi cu programele de grafica.

PhotoSun: este un program de editat poze foarte usor si simplu de folosit, potrivit mai ales pentru incepatori. Acest software va permite sa schimbati contrastul, luminozitatea si saturatia fotografiilor, sa aplicati 27 de tipuri de efecte speciale, sa eliminati ochii rosii, sa redimensionati pozele si multe altele. Suporta majoritatea formatelor imagine, printre care JPG, PNG, BMP, GIF, TIFF și ICO. De asemenea, PhotoSun include si functia de creare colaje din poze si pentru cei care doresc sa incarce pozele modificate pe Facebook, programul va permite sa le incarcati direct din interfata programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.