Antivirus Android gratuit
Care este cel mai bun antivirus Android gratuit 2020?

Antivirus Android gratuit pentru telefoane si tablete

Care este cel mai bun antivirus Android gratuit in 2021? In acest articol aflati daca este necesara instalarea unui antivirus Android si care este cel mai bun antivirus gratis pentru telefoane sau tablete Android.

In ultimul timp utilizatorii de smartphone-uri si tablete sunt tot mai numerosi si cele mai vandute dispozitive sunt cele pe care ruleaza sistemul de operare Android.

Acest lucru se datoreaza in principal volumului mare de aplicatii disponibile pentru Android, multe dintre care sunt gratuite.

Dezavantajul este ca aceasta difuziune de smartphone-uri si tablete Android a condus la dezvoltarea si raspandirea aplicatiilor care contin virusi; malware, spyware sau trojan, mai ales pentru ca multi utilizatori folosesc „surse nesigure” pentru a descarca aplicatii.

Pentru a contracara acesta problema, puteti sa descarcati pe propriul smartphone/tableta Android o aplicatie antivirus; cum ar fi cele care sunt instalate pe PC, care vor monitoriza sistemul si pot bloca aplicatiile rau intentionate, inainte ca acestea sa produca pagube.

Costul acestor programe antivirus? Zero!

Exista foarte multe aplicatii antivirus gratis pentru Android, care pot proteja smartphone-urile si tabletele foarte eficient, fara a incetini sistemul si fara a avea efecte negative asupra bateriei.

Unele intrebari si raspunsuri despre necesitatea instalarii unui antivirus pe telefoane cu Android:

Este necesar sa instalati un antivirus Android?

In general nu. De obicei, nu sunt virusii care ne cauta pe noi, ci suntem noi cei care cautam virusii.

Explic mai bine: infectarea cu malware a dispozitivului Android, se datoreaza in mare parte neglijentei noastre (accesand tot felul de site-uri phishing) si instaland aplicatii din surse necunoscute.

Deci, daca aveti un smartphone sau tableta Android cu mai putine resurse hardware si nu doriti sa instalati un antivirus care sa influenteze negativ prestatiile acestuia, este indeajuns sa fiti atenti la ce site-uri vizitati si ce aplicatii instalati.

De exemplu, daca instalati un joc si acesta va cere permisiunea sa va acceseze agenda de contacte a telefonului si SMS-ul, este clar ca ceva nu este in regula.

Cand este utila prezenta unui antivirus Android?

Un antivirus este util atunci cand instalati aplicatii din surse necunoscute.

In mod predefinit, Android nu permite instalarea aplicatiilor in format APK, gasite pe ici pe colo.

Practic, pe un smartphone Android se pot instala doar aplicatii prin intermediul magazinului oficial Google, numit Play Store (Magazin Play in romana).

Daca doriti, se pot instala si aplicatii din surse necunoascute, pentru a face acest lucru trebuie sa intrati la „Setari” -> „General” -> „Securitate” si bifati „Surse necunoscute”.

Sa nu intelegeti ca orice aplicatie descarcata in format APK de pe internet este automat periculoasa pentru telefon, dar trebuie sa stiti ca aplicatiile prezente pe Google Play Store sunt foarte bine verificate inainte sa fie publicate, ceea ce nu se intampla pe alte site-uri.

Este adevarat ca au fost cazuri, in care aplicatii care contineau malware au reusit sa treaca de verificarile facute de cei de la Google si sa fie publicate pe Play Store.

Dar aceste cazuri au fost putine si Google a eliminat imediat aplicatiile suspecte, ridicand si mai mult barierele de siguranta.

Acum, este aproape imposibil ca o aplicatie care contine malware sa fie publicata pe Play Store.

Chiar daca acest lucru s-ar putea intampla, sistemul de operare Android impiedica instalarea acestora, cu ajutorul aplicatiei „Google Play Services”; care controleaza toate aplicatiile care sunt instalate si daca gaseste vreo problema, blocheaza aplicatiile suspecte si avizeaza utilizatorul.

Un antivirus Android mai este util si in situatia in care pierdeti sau va este furat telefonul.

Majoritatea acestor aplicatii pun la dispozitie unele functii de blocare de la distanta, stergerea informatiilor/documentelor importante sau resetarea totala, localizarea telefonului furat prin GPS, Wi-Fi sau retea.

Unele chiar pot face o poza cu camera frontala persoanei care va foloseste telefonul, poza care apoi va este trimisa prin e-mail.

Este adevarat ca si sistemul de operare Android ofera unele functii asemanatoare de protectie in caz de furt sau pierdere; dar pentru un utilizator incepator, care nu s-a obisnuit inca cu acest sistem de operare ,ii va fi de mare ajutor sa gasesca toate aceste functii intr-o singura aplicatie.

Cel mai bun antivirus Android gratuit 

Dar care este cel mai bun antivirus gratuit pentru telefoane Android?

In continuare veti gasi lista celor mai bune programe antivirus pentru tablete si smartphone Android, care se pot descarca gratis de pe Google Play si se pot folosi pe termen nelimitat.

1. Antivirus Android bun si gratis: Avira Antivirus Security

Avira Antivirus Security este un antivirus pentru Android, gratuit si bun, care se evidentiaza prin eficienta si abilitatea sa de a gasi si bloca malware, fara sa consume multe resurse sau bateria dispozitivului pe care este instalat.

Interfata grafica este curata, clara si intuitiva, cu toate functiile usor accesibile.

Dupa descarcare si instalare, trebuie sa creati un account gratuit si odata ce ati terminat Avira va scana automat toate aplicatiile instalate pe smartphone pentru gasirea si eliminarea eventualelor amenintari.

Cand termina scanarea, Avira ruleaza in background, pregatit sa controleze toate activitatile efectuate si sa blocheze eventualele aplicatii periculoase inainte ca acestea sa poata ataca sistemul.

Avira pentru Android mai pune la dispozitie unele functii extra pentru siguranta telefonului si protejarea datelor sensibile, cum ar fi:

 • Antifurt: permite localizarea pozitiei dispozitivului in cazul in care il pierdeti sau va este furat, blocarea telefonului de la distanta si daca este necesar sa eliminati de la distanta continutul.
 • Protectia identitatii: permite scanarea postei electronice in cautarea de email phishing, cum ar fi email-uri trimise ca sa va fure parole sau alte date sensibile.
 • Blacklist: acesta functie va permite sa blocati apelurile si mesajele primite de la numere nedorite.

Daca doriti, contra cost (7,95 €), puteti sa treceti la versiunea PRO, care ofera unele optiuni in plus. Download Avira Antivirus Security.

2. Antivirus Android: Avast Free Mobile Security

Avast Free Mobile Security este un antivirus gratuit pentru Android, bun si usor de folosit.

De asemenea un instrument indispensabil pentru protectia telefoanelor impotriva amenintarilor tot mai fecvent intalnite in timpul navigarii pe internet sau daca instalati aplicatii din surse diferite decat Google Play Store.

Avast pentru Android pune la dispozitie un puternic antivirus care protejeaza in timp real dispozitivul de virusi si malware.

De asemenea si unele functii utile, cum ar fi:

 • filtru pentru apeluri si SMS in intrare,
 • localizarea telefonului (prin GPS, WiFi sau retea),
 • blocarea si stergerea datelor sensibile de la distanta in cazul furtului sau pierderii,
 • gestiunea aplicatiilor care ruleaza, crearea unei liste de SIM Card care se pot utiliza pe telefon,
 • stergerea fisierelor,
 • dezinstalarea aplicatiilor si multe altele.

Avast Free Mobile Security scaneaza la cerere toate aplicatiile instalate si continutul cardului de memorie; de asemenea, pune la dispozitie diferite optiuni pentru scanari programate sau actualizarea bazei de date cu semnaturile virusilor.

Avast Mobile Security & Antivirus este gratuit, dar exista si o versiune contra cost (1,99 €/luna sau 14,99 €/an), numita Avast Premium Mobile Security, care pune la dispozitie unele optiuni in plus. Download Avast Free Mobile Security.

3. Antivirus Android: Kaspersky Internet Security Lite

Kaspersky Internet Security Lite pune la dispozitie cele mai recente tehnologii de securitate pentru smartphone-uri si tablete Android.

Un antivirus bun si puternic, impotriva virusilor, spyware sau alte aplicatii malware si unele functii pentru protectia datelor sensibile.

Interfata grafica este foarte intuitiva si toate functiile puse la dispozitie sunt usor accesibile.

Pe langa antivirus, Kaspersky pentru Android, pune la dispozitie si unele functii pentru protectia telefonului in caz de furt sau pierdere:

 • blocarea telefonului pierdut de la distanta si identificarea pozitie prin GPS, Wi-Fi si Google Maps.
 • resetarea de la distanta a dispozitivului pierdut sau furat, astfel stergeti datele personale (parole, date bancare, account email, etc.)
 • activarea de la distanta a unei alarme, care poate fi dezactivata doar introducand un cod secret
 • identificarea persoanei care foloseste telefonul pierdut sau furat, facandu-i o poza care apoi va este trimisa prin email.
 • posibilitatea sa accesati de la distanta telefonul furat chiar daca SIM card-ul a fost schimbat

Si Kaspersky pentru Android pune la dispozitie functia de filtrare in intrare ale apelurilor si mesajelor SMS nedorite; astfel puteti bloca numerele care va deranjeaza.

Daca doriti, exista si o versiune „Premium” contra cost (19,95 €/an pentru 2 dispozitive), care ofera unele optiuni in plus. Download Kaspersky Internet Security Lite.

4. Antivirus Android free: Safe Security

Safe Security este o aplicatie foarte utila, un instrument „all-in-one”.

Aceasta  pune la dispozitie numeroase functii pentru optimizarea performantelor si protectia telefonului impotriva amenintarilor, precum virusi, spyware sau malware.

Aplicatia se poate descarca in mod gratuit de pe Google Play Store si se poate folosi fara nici o limita.

Principalele caracteristici oferite de catre Safe Security pentru Android:

 • Virus Scaning: manual sau automat, aceasta functie protejeaza smartphone-ul Android de virusi si malware, care se pot intalni pe internet sau in aplicatiile descarcate si instalate.
 • Phone Cleaner: permite sa eliminati toate fisierele care nu mai sunt necesare de pe telefonul vostru Android, precum fisiere vechi si nefolosite, reziduuri de la programe dezinstalate, APK vechi si nefolosite de mult timp si multe altele.
 • Memory Booster: este o functie utila sa eliberati memoria RAM si sa inchideti automat toate aplicatiile deschise in background, care ocupa RAM, consuma bateria si incetinesc smartphone-ul sau tableta Android.
 • App Manager: permite sa analizati toate aplicatiile instalate, sa le mutati sau sa le transferati pe cardul de memorie. In plus, permite dezinstalarea si eliminarea definitiva a programelor instalate, foarte rapid si usor.
 • Anti-Theft: 360 Security pune la dispozitie unele functii antifurt, care va permit sa gasiti telefonul furat, sa aflati pozitia GPS a telefonului, sa il blocati de la distanta si sa stergeti eventuale date importante care se gasesc pe smartphone.

In plus, Safe Security, mai pune la dispozitie si optiunea de blocare a numerelor de telefon care va trimit SMS sau va apeleaza nedorit, controlul si monitorizarea datelor consumate pe internet, backup-ul contactelor si multe altele. Download Safe Security.

5. Anti-virus Dr.Web Light: un antivirus Android gratuit si bun

Un alt antivirus Android gratis si usor de folosit, care ocupa putin spatiu pe telefon este Anti-virus Dr.Web Light.

Ofera o functie numita „Origins Tracing” cu care poate sa recunoasca aplicatiile suspecte care inca nu au fost identificate oficial ca malware.

Dupa ce ati descarcat si instalat Dr. Web Light de pe „Google Play”, deschideti aplicatia si acceptati conditiile de utilizare,

Incepeti apoi actualizarea bazei de date cu semnaturile anti-malware; (cele care permit aplicatiei sa recunoasca aplicatiile periculoase) apasand pe butonul galben cu doua sageti.

Dupa ce actualizarea se termina porniti un control complet al telefonului apasand pe butonul „Scanner” din meniu si alegand o scannare completa.

Prima scannare poate sa dureze si cateva minute, in functie de volumul de date stocate pe telefon.

Dupa ce termina controlul anti-malware, Dr. Web va monitoriza constant sistemul blocand eventuale aplicatii periculoase descarcate pe telefon. Download Anti-virus Dr.Web Light.

Alte aplicatii antivirus Android gratis si interesante:

Bitdefender Free:

 • Este solutia ideala pentru cine cauta un antivirus Android simplu; rapid si gratuit, care sa tina sub control aplicatiile instalate pe dispozitiv.
 •  In comparatie cu alte aplicatii antivirus, aceasta versiune free nu pune la dispozitie unele functii extra; cum ar fi localizarea in cazul pierderii sau blocarea apelurilor nedorite.
 • Pentru o protectie mai completa este disponibila suita Bitdefender Mobile Security, care costa 0,99 euro/luna sau 9,95 euro/an si include unele functii pentru protectie in timpul navigarii online, blocarea apelurilor nedorite si localizarea telefonului pierdut.

Eset Antivirus:

 • Este o alta solutie gratuita pentru siguranta telefoanelor cu Android.
 • Versiunea de baza free include functiile necesare detectarii amenintarilor si un sistem antifurt pentru gasirea telefoanelor in cazul pierderii.
 • Versiunea completa, contra cost (9,99 euro/an), ofera in plus posibilitatea sa filtrati apelurile si sa fiti protejati impotriva site-urilor infectate.

AndroHelm Antivirus:

 • Este un antivirus gratuit pentru Android mai putin cunoscut, dar care ofera multe caracteristici interesante.
 • Aplicatia ofera protectie in timp real, sa scanati aplicatiile in timpul instalarii; sa faceti o copie de siguranta a diferitelor aplicatii instalate pe telefon; sa eliminati date inutile si sa gasiti telefonul in cazul pierderii.
 • In plus, nu contine publicitate.

Voi ati instalat o aplicatie antivirus pe smartphone-ul sau tableta voastra Android? Daca da, ce antivirus Android ati ales?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.