saluri tricotate manual tutorial

Saluri crosetate si tricotate manual; tutorial cu poze si explicatii

Astăzi, vă prezint această colecție de șaluri croșetate si tricotate manual, din mohair natural si fir acrilic, in culori vii, potrivite pentru sezonul de primavara. In acest tutorial cu poze si explicatii veti gasi tot ce e necesar, pentru a realiza acest model  de sal.

Există atât de multe modalități de a croșeta un șal și cred că asta le face atât de distractiv de facut! Șalul triunghiular, șalul cu jumătate de cerc, șalul dreptunghi, șalul cu jumătate de hexagon și o mie de forme între ele, posibilitățile sunt nelimitate.

Șalurile tricotate sunt minunate pentru vremea de primăvară, atunci când nu este suficient de rece să porți o geacă grea, dar totuși ai nevoie de ceva pentru a menține caldura. Apoi, iarna adesea pot fi folosite in loc de esarfa sau fular! Îmi place sa pot obține o dubla intrebuintare din proiectele mele de croșetat.

sal crosetat manual triunghi, tutorialMateriale necesare

  • 100 gr. mohair cu matase, 25 gr. /200 m  (tricotat in 2 fire)
  • andrele nr. 6
  • 140 gr. fir acrylic Nako Vals 100 gr./240 m
  • croseta nr. 4

Instructiuni de lucru

Pentru triunghiul tricotat se incepe tricotand un singur ochi , apoi se inmulteste la fiecare 2 randuri cate un ochi. Inmultirea se face doar o singura data, la inceputul randului pe fata. Randul pe dos se lucreaza normal fara inmultire.Pentru a se intelege si mai bine, se incepe inmultirea din punctul A si se inmulteste numai pe partea AB cate un ochi la fiecare 2 randuri, astfel incat la jumatatea triunghiului vor fi 160 de randuri si  80 de ochiuri.

Se incepe apoi scaderea, numai pe partea BC cate un ochi scazut la 2 randuri pana se termina de scazut toate ochiurile. Triunghiul tricotat ar trebui sa fie de 180 cm AC pe partea dreapta (unde nu se inmulteste nimic) si 60 cm. Dimensiunile pot diferi usor in functie de mohairul folosit si de felul in care tricotati. Daca tricotati de obicei mai strans, e bine sa folosti andrele cu un numar mai mare decat cel indicat.Pentru marginea crosetata, urmariti schema de mai jos si crosetati o banda cu lungimea de 230 cm.

Se croseteaza apoi pe marginile triunghiului cate 5 ochiuri de lant, care se prind de triunghiul tricotat din 4 in 4 randuri .Se incepe atasarea benzii crosetate . Se lucreaza 2 ochiuri de lant , se prinde varful unei petale se mai lucreaza inca 2 ochiuri de lant si se prinde apoi de randul de baza. Este foarte important sa incepeti atasarea benzii crosetate, cu capatul de la care ati inceput . In acest fel puteti desira sau dimpotriva sa crosetati cateva modele in caz ca nu se potriveste perfect lungimea.saluri tricotate manual Tutorial

saluri tricotate manual TutorialSalul va avea la final dimensiunile de 210 /75 cm aprox. Pentru orice intrebari astept comentariile in modulul de mai jos.

Spor la lucru!

2 comentatii

  1. Vă mulțumesc pentru toate modele ce ni le prezentați. Sunteți un om deosebit cu mâini de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *