Sal triunghiular tricotat manual - tutorial pas cu pas poze explicatii schema si diagrama

Sal triunghiular tricotat manual: tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Un sal triunghiular tricotat manual nu trebuie sa va lipseasca din garderoba. Este un accesoriu potrivit pentru evenimente dar si pentru serile racoroase. Acest model de sal triunghiular este usor de realizat chiar si pentru incepatoare. Va voi prezenta in continuare modul de realizare a acestuia cu poze si explicatii pas cu pas.

Dimensiuni 220/75 cm.

Materiale necesare:

 • 250 gr.fir acrilic Bella de la Red Heart,
 • 50 gr. fir pretricotat Flamenco de la YarnArt,
 • andrele circulare nr.4, croseta nr.4
 • ac de brosa,
 • matase alba pentru bordurarea brosei floare.

sal alb crosetat

Instructiuni de lucru:

Pasul 1 Tricotarea

Se incepe montand pe ace un singur ochi. Se inmulteste intotdeauna cate un ochi pe fata lucrului, adica din 2 in 2 randuri. Inmultind in felul acesta vom ajunge la 105 ochiuri si 210 randuri la mijlocul  triunghiului .Se lucreaza inca 6 randuri fara sa inmultim deloc iar apoi incepem scaderea. Se ia cate 2 ochiuri impreuna si ramane unul intotdeauna pe fata lucrului. Este important sa nu uitam sa inmultim sau sa scadem la inceputul randului ca laturile sa fie egale ca numar de randuri.

sal crosetat manual tutorial

Pasul 2 Crosetarea

Cu croseta nr. 4 lucram incepand de la primul ochi spatii de cate 4 picioruse de lant din 4 in 4 randuri tricotate.Vom avea aprox. 52 de spatii pe fiecare latura a triunghiului. Al doilea rand de plasa este format din 7 ochiuri de lant, precum si urmatoarele 4 randuri.

La cel de-al 6-lea rand incepem sa adaugam firul pretricotat. Se ia pe croseta  5 spatii din firul pretricotat si se trage impreuna cu firul  acrilic.Se lucreaza 3 ochiuri de lant si se prinde de ultimul rand de plasa.Se lucreaza inca 3 ochiuri de lant si se ia apoi pe croseta 5 spatii din firul pretricotat.Se repeta procedeul pana la sfarsitul randului.

sal alb tricotatat pentru nunta

sal tricotat crosetat manual

sal alb crosetat manual tutorial

Pasul 3 Crosetarea brosei floare

Acum e momentul sa incepem floarea crosetata. Se lucreaza 5 oc. de lant si se uneste cercul, se lucreaza 3 spatii a cate 3 oc. de lant si in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt ,6 picioruse simple ,1 piciorus scurt.

Randul 2: Pe dosul primului rand se croseteaza 6 spatii a cate 4 oc. de lant si  .In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 6 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 3: Din nou pe dosul lucrului se croseteaza 6 spatii a cate 5 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 8 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 4: Se lucreaza 6 spatii a cate 6 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt 10 picioruse simple, un piciorus scurt.

Randul 5: Se lucreaza 6 spatii a cate 7 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se croseteaza 1 piciorus scurt, 12 picioruse simple, un piciorus scurt.

Se coase acul de brosa si apoi se lucreaza picioruse scurte pe marginea petalelor cu fir de matase incepand de la exterior spre interior.

brosa floare crosetata

floare crosetata tutorial

brosa crosetata alba

Asa arata salul tricotat si crosetat la final:

Acelasi model dar pe negru.

Acest model de sal triunghiular il puteti realiza din orice fel de material: bumbac, lana ,mohair… si in orice combinatii de culori pe care le preferati. Specific doar ca la bumbac si lana necesarul de material  va fi cu cel putin 100 gr. mai mare pentru ca bumbacul este mai greu. Gama de fire pretricotate este foarte variata si puteti alege din foarte multe modele si culori. Sper ca explicatiile au fost destul de clare ca sa va poata fi de folos in realizarea acestui model de sal tricotat si crosetat.

Pentru orice nelamurire astept intrebarile si comentariile voastre in modulul de mai jos.

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

7 comentatii

 1. Sunt minunate salurile, am sa incerc si eu modelul triunghiular, caci pana acum am tricotat pentru familie doar saluri dreptunghiulare, dupa diagrame, mi s-a parut mai usor desi am lucrat in ajur…As fi interesata de niste cursuri/lectii …nu pentru o anume calificare, ci doar pentru placerea de a tricota corect. Multumesc anticipat pentru raspuns!

 2. Cringureanu Liliana

  Multumesc , pentru explicatii .

 3. Sunt super,pentru un tricot corect atat la saluri ,bluze, caciuli ,ect nu predati cursuri la distanta contra cost. Va multumesc

 4. Felicitari pentru articolele de pe blog ! Va rog sa faceti un articol despre crosetarea in stil irlandez si montarea pieselor intre ele. Va multumesc.

 5. Îmi place salul triunghiular. E o piesa delicata de vestimentatie . Am sa încerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *