Fular crosetat manual din mohair

Fular crosetat manual din mohair; tutorial cu poze si explicatii

Un fular crosetat manual din mohair nu este doar un obiect util care te apara de frig, ci un accesoriu la moda care te ajuta sa-ti intregesti frumos tinuta. Daca fularul crosetat este sufient de lung il poti purta infasurat in mai multe modalitati, in asa fel incat sa-l pui frumos in valoare.

Este un model de fular (sau sal dreptunghiular) elegant, potrivit pentru ocazii speciale.

Am realizat acest fular crosetat (sal, esarfa..) din 200 gr. mohair cu matase, de foarte buna calitate , cu croseta nr. 6 iar timpul de lucru a fost aprox. 10 ore. Dimensiunile fularului crosetat sunt aprox. 200/60 cm.

Fular crosetat

Fular crosetat manual din mohair

Materiale necesare :

  • 200 gr. mohair subtire 50 gr. /500 m (firul pus in 2 )
  • croseta nr. 6

Instructiuni de lucru :

Diagrama modelului

sal crosetat manual elegant

Se incepe fularul crosetat manual, lucrand un lant de baza format din 92 oc. de lant.

Rand 1

Primele trei oc. de lant formeaza primul pic. simplu, se lucreaza apoi primul pic. simplu ( aceste doua pic. formeaza marginea fularului), apoi * 2 oc. de lant, 3 pic. scurte , 2 oc. de lant, 3 pic. simple* se repeta de 10 ori de la * la * si termina randul cu doua pic. simple (conf. primului rand din diagrama).

Rand 2

Oc. de lant, pic. scurt in primele 2 pic simple din randul anterior (marginea) apoi *1pic. simplu, 2 oc. de lant, pic. simplu prinse in pic.  scurt central din randul anterior, 3 pic. scurte* se repeta de la * la * tot randul si se termina cu 2 pic. scurte (conf. randului 2 din diagrama).

Rand 3

Oc. de lant, pic. scurt in primele pic. scurte din randul anterior apoi *2 oc. de lant, 3 pic. simple, 2 oc. de lant , 3 pic. scurte* se repeta de la * la *  tot randul si se termina cu 2 pic. scurte ( marginea).

Randul 4

3 oc. de lant, pic simplu ( marginea) apoi *3 pic. scurte, 1pic. simplu, 2 oc. de lant, pic. simplu prinse in pic.  scurt central din randul anterior* se repeta de la * la * tot randul si se termina cu 2 pic. simple ( marginea).

Dupa randul 4 se continua modelul reincepand lucrul cu randul 1.

La lungimea de 200 cm ar trebui sa fie 160 de randuri, dar daca lucrati mai strans pot fi si mai multe. Dupa randul 160 se mai lucreaza inca 2 randuri de picioruse scurte. Se croseteaza apoi si la celalalt capat (inceputul) inca 2 randuri de pic. scurte.

De asemenea fularul poate fi si mai scurt de ex. 180 /55 cm ,  si este potrivit pentru o marime mica XS, S.

fular crosetata manual

sal dreptunghiular din mohair

fular crosetat ivory

Pentru orice intrebari astept comentariile voastre in modulul de mai jos.
Va doresc ” Spor la lucru” !!!

3 comentatii

  1. Modelul asta ar fi potrivit si pentru o jacheta de vara.E delicat ,frumusel tare.

  2. Eu va urmaresc inca de pe Breslo. Am lucrat, pentru mine, cateva din modelele explicate de d.voastra. Lucrati frumos! Ceva mai multa expunere si promovare mi-as dori. Sa va cunoasca, sa va descopere mai multa lume. Succes si astept si alte modele. Ana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *