Download cel mai bun player video gratis pentru Windows., programe de vazut filme pe calculator pc, programe de vazut filme online

Player Video: programe de vazut filme pe calculator gratis

Vizionarea filmelor pe calculator este un obicei tot mai frecvent in randul utilizatorilor de PC si pentru a face acest lucru aveti nevoie de un player video bun, capabil sa satisfaca exigentele voastre. Dar care este cel mai bun program de vazut filme pe calculator?

Windows Media Player (WMP), player-ul default prezent in sistemul de operare Windows, a devenit tot mai greoi in ultimul timp si nu permite vizionarea tuturor fisierelor video, Winamp, care pe langa redarea fisierelor audio permite si vizualizarea fisierelor video, consuma foarte multe resurse si din decembrie 2013 nu mai este actualizat, iar iTunes, este un player audio/video bun, nimic de spus impotriva, dar este mai mult folosit de catre posesorii dispozitivelor Apple (iPhone, iPod, iPad) si nu se poate spune ca este un player flexibil si din pacate consuma multe resurse de calculator. Deci, care sunt cele mai bune alternative gratuite?

Cel mai bun player video gratis

Lasand la o parte cele mai faimoase titluri, in continuare veti gasi lista celor mai bune programe de vazut filme pe calculator; care pot sa depasesca programele precum WMP, iTunes si Winamp in ceea ce priveste compatibilitatea cu diferite formate video si numarul de functii puse la dispozitie.

Program de vazut filme pe PC: PotPlayer

Este, probabil, cel mai bun program de vazut filme pe calculator. Intuitiv, usor de folosit si bogat in optiuni, PotPlayer, este dezvoltat de acelasi programator corean, autorul player-ului video KMPlayer.

Suporta aproape toate formatele video existente (DVD, AVI, MKV, OGG, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, QuickTime) si toate codec-urile sunt incluse in program; astfel, nu trebuie sa cautati si sa instalati alte codecuri care pot crea probleme de instabilitate sistemului de operare.

PotPlayer suporta accelerarea GPU si post-procesare, deci cand doriti sa vedeti un film HD pe calculator, programul foloseste placa video pentru a decoda fluxul, reducand utilizarea procesorului, astfel, redarea este mai fluida independent de calitatea si dimensiunea fisierului video.

Se pot vedea si unele canale TV daca aveti un receiver terestru digital USB DVB.

Alte caracterisici interesante si utile sunt: vizionarea clipurilor video in streaming, captura unui cadru dintr-un video, autoplay de fisiere video similare care se gasesc in acelasi folder, sincronizarea in timp real audio/video (astfel se rezolva imediat problema unui video cu audio intarziat sau anticipat), suporta madVR/HR/EVR, stingerea calculatorului cand se termina filmul si multe altele. In acest moment, il consider cel mai bun player video. Download PotPlayer.

Player video bun: VLC Media Player

Acest player video nu cred ca are nevoie de prea multe prezentari pentru ca este unul dintre cele mai faimoase si mai folosite din lume.

Disponibil pentru Windows, Mac OS X si Linux este compatibil cu toate formatele video/audio cunoscute, cum ar fi divx, xvid, avi, mkv, mp3, VCD, DVD, ogg, ogm, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4 si subtitrari in diferite formate: vobsub, subrip, Micro DVD, SSA, etc.

VLC are incluse toate codecurile, astfel nu trebuie sa cautati pe internet alte pachete de codecuri, care pot crea conflicte.

O caracteristica foarte utila este accea ca poate repara  fisierele video stricate si in plus, permite redarea fisierelor video descarcate incomplet (de exemplu, cele care se descarca cu un client torrent, astfel puteti sa vedeti daca ceea ce descarcati este ceea ce doriti, fara sa asteptati terminarea download-ului).

Interfata grafica este foarte intuitiva, cu un meniu simplu, iar bara de instrumente este complet personalizabila.

Ceea ce nu imi place la acest player este limita in ceea ce priveste proportiile fisierelor video, suporta doar 4:3, 16:9, 221:100, deci daca filmul are un alt „aspect ratio” in afara de cele 3 suportate, acesta se poate vedea usor deformat. Download VLC.

Program de văzut filme si video: UMPlayer

Este un program de văzut filme pe calculator, open source, cu o foarte frumoasa interfata grafica si capabil sa reproduca aproape toate formatele audio si video existente.

Toate codecurile sunt integrate in program, peste 270, astfel devine numarul 1 din punct de vedere a compatibilitatii cu formate digitale mai putin cunoscute.

Sincronizarea subtitrarii, in cazul in care nu este perfect sincronizata, se poate face in timp real, atingand doar o tasta.

O caracteristica foarte utila este accea ca se pot viziona clipurile video de pe YouTube direct in fereastra programului fara sa folositi browser-ul. Download UMPlayer.

Player video HD: Media Player Classic Home Cinema

De mici dimensiuni, open source, robust si bogat in optiuni, MPC Home Cinema este player-ul video cel mai usor de folosit.

Disponibil in versiune instalabila sau portable si acest player video include toate codecurile necesare vizionarii oricarui fisier video cunoscut, dar mai ales, este cel mai bun program de vazut filme HD in format MKV (720p si 1080p). Download MPC Home Cinema.

Player video foarte bun: Kantaris Media Player

Bazat pe codul programului VLC, Kantaris Media Player este un player video foarte bun, usor de folosit si cu o interfata grafica moderna.

Are incluse toate codec-urile necesare vizionarii celor mai cunoscute formate audio si video; (DivX, Xvid, H264, MPEG, MGEG-AVC, WMV, MOV, MKV, FLV, MP3, WMA, OGG, DVD Video si CD audio).

In timp ce se asculta muzica, Kantaris arata vizualizări foarte frumoase, printre cele mai bune vazute vreodata. Download Kantaris Media Player.

Program de vizionat filme si videoclipuri: BS.Player

In trecut era unul dintre cele mai raspandite playere video, dar in ultimul timp a cam inceput sa piarda teren, mai ales din cauza numeroaselor mesaje de eroare.

Suporta majoritatea formatelor video cunoscute (DivX, Xvid, avi, etc.), este foarte simplu de folosit si consuma putine resurse hardware.

O caracteristica interesanta este aceea ca se pot rula simultan 2 subtitrari, optiune utila pentru cine doreste sa invete o limba straina. Download BS.Player.

Un player video bun: SMPlayer

Un alt program de vazut filme pe calculator este SMPlayer.

Interfata grafica este frumoasa, codec-urile sunt incorporate in program si suporta aproape toate formatele video/audio mai cunoscute, printre care DVD, AVI, WMV, MPEG, MOV, MKV, OGM, VOB, 3GP, ASF, MP3 si OGG VORBIS.

SMPlayer, printre numeroasele optiuni, pune la dispozitie o caracteristica foarte interesanta: pastreaza informatiile cu privire la redarea unui video de la o sesiune la alta.

Practic daca opriti vizionarea unui film, deschizand din nou SMPlayer, acesta va relua redarea filmului din punctul de unde a ramas, cu aceleasi setari de configurare. Download SMPlayer.

Cateva playere video interesante

  • QuickTime Player: este un player audio-video dezvoltat de catre compania americana Apple. Suporta majoritatea formatelor video cunoscute, cum ar fi MOV, MPEG-4, MPEG-1, MPEG-2, DV, AVI si H.264, iar interfata grafica este foarte curata si ordonata.
  • Wondershare Video PLayer: este un player multimedial gratuit, capabil sa redea un numar foarte mare de formate video si audio. In acest moment, este destul de limitat in comparatie cu unele playere, de exemplu suporta doar proportiile 4:3 si 16:9, nu permite sincronizarea subtitrarii, lipseste functia zoom si nu suporta Blu-Ray. In schimb, suporta sincronizarea audio-video in timp real, astfel rezolva imediat problemele in cazul in care filmul are sunetul intarziat sau anticipat.
  • KMPlayer: este un foarte bun program de văzut filme pe calculator, codecurile sunt incluse si suporta un numar mare de formate. Controlul proportiilor (aspect ratio) este foarte bun, se pot personaliza multe aspecte video sau audio, suporta multe formate de subtitrare si permite sa sincronizati in timp real sunetul, in cazul in care un video are audio intarziat sau anticipat. Din pacate, de cand autorul a cedat drepturile companiei Pandora TV, nu a mai primit actualizari importante (acum fostul proprietar dezvolta playerul PotPlayer). Atentie: la instalare programul va intreaba daca doriti sa instalati si o bara de instrumente (Pandora TV sau Ask toolbar), daca nu doriti, puteti sa refuzati, KMPlayer functioneaza foarte bine si fara.
  • The Core Media Player: este evolutia vechiului player video PowerDivx (care in trecut era unul dintre cele mai bune playere pentru divx). Pune la dispozitie numeroase optiuni utile, cum ar fi modificarea proportiilor fisierului video (aspect ratio), vizualizarea subtitrarilor, egalizator si multe altele. In plus, suporta un numar foarte mare de formate video. Din pacate, daca il fortati sa execute multe operatii in scurt timp se mai blocheaza, in special cu anumite configuratii.

Citeste si: 5 programe de descarcat muzica gratis si rapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.