Home / Crosetat si tricotat / Rochie de plaja, crosetata manual, tutorial cu poze si explicatii
rochie crosetata de plaja tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Rochie de plaja, crosetata manual, tutorial cu poze si explicatii

O rochie de plaja, crosetata manual , te va face sa iesi mereu in evidenta, modelul crosetat fiind cel care te va pune in valoare. Cand porti o rochie crosetata de plaja care sa stea lejer si in care sa te simti confortabil, mersul la plaja va deveni mult mai placut.

In acest tutorial cu poze si explicatii pas cu pas, veti gasi instructiunile necesare realizarii acestui model de  rochie crosetata de plaja.

Materiale necesare pentru rochia crosetata de plaja:

  • 400 gr. microfibra acrilica cu aspect matasos (100 gr./350m )
  • croseta nr. 2,5

Instructiuni de lucru :

Rochia crosetata din imagine se potriveste marimii S-M( Bust 90-100 cm,lung. 75 cm) si este crosetata cu multiplii de 14 patratele pe un rand si 27 pic. simple pe urmatorul rand,  intre piciorusele centrale, unde se scade si se inmulteste alternativ.

Pentru marimi mai mari sec lucreaza cu multiplii de 16 ,18…  patratele  pe o latura. Diagrama urmatoare este doar pentru 5 patratele. Alegeti nr. de  patratele necesar care e important sa fie par, pentru marimea aleasa inmultit de 8 ori(adica 8 laturi, 4 fata , 4 spate).

Semnele din diagrama sunt: ochi de lant(punct) si piciorus simplu (cu un jeteu).

Rochie crosetata din bumbac

Pentru marimea S-M se incepe crosetand un lant de baza de 224 oc. de lant. Se croseteaza circular si se inmulteste numai  la mijlocul fetei si mijlocul spatelui, primele 6 randuri de patratele.

Astfel la primul rand vor fi 112+4= 116, randul 2- 120 patratele ,randul 3-124 patratele, randul 4-128 patratele, randul 5-132 patratele, randul 6-136 patratele.

La randul 6 de patratele,  vor fi 136 patratele  in total, 68 de patratele pe fiecare parte , incepand de la mijlocul spatelui pana la mijlocul fetei. Se impart in felul urmator: 21  patratele de la mijlocul spatelui, 28  patratele maneca, 21 de la maneca la mijlocul fetei si la fel in cealalta parte.

Rochie crosetata scurta de plaja

rochie scurta crosetata

Numarand de la mijlocul spatelui, dupa patratica nr. 21 ,in pic. simplu se incepe un lant de baza de 50 oc. de lant. si se incheie dupa 28 patratele.

Se croseteaza 10 patratele pe lantul de baza, 2 patratele in acelasi ochi de lant(la mijloc) plus inca alte 10 pataratele(primul rand vor fi 22 patratele).

rochie crosetata de plaja

rochie crosetata de plaja

Se lucreaza 4 randuri de patratele inmultind la fiecare rand in mijloc cate 2 patratele astfel vor fi la cel de-al 4-lea rand 28 de patratele,14 si 14 patratele pe fiecare parte. Se lucreaza si cealalta parte la fel.

rochie crosetata de plaja scurta

Din acest punct se continua modelul, inmultind in varfuri si scazind in adancituri(diagrama) inca 7 randuri de patratele.

rochie crosetata de plaja tutorial

.Dupa cele 7 randuri de patratele (lungime rochiei este in talie) se lucreaza pe cate 7 patratele ,7 randuri dus intors in adancituri de 4 ori( 4 modele, 2 fata , 2 spate).

rochie crosetata scurta de plaja tutorial

rochie crosetata de plaja tutorial

rochie crosetata de plaja tutorial

Din acest punct continua modelul circular, inmultind in varfuri si scazand in adancituri conform diagramei, avand pe fiecare latura cate 7 patratele, inca 5 randuri de patrartele.

Apoi nu se mai scade , doar se inmulteste in varfuri ,inca 13 randuri de patratele, rochia devenind din ce in ce mai evazata. Modelul se poate contunua cat doriti, ca rochia sa ajunga la lungimea dorita. Axeasta are aprox. 75 cm. lungime.

rochie crosetata de plaja scurta

Pe marginile manecilor si a decolteului se lucreaza in fiecare pic. simplu cate 3 oc. de lant.( coltisori mici).

rochie crosetata de plaja tutorial

Rochie crosetata manualrochie crosetata manual

Pentru orice nelamuriri , astept comentariile dv. in modulul de mai jos.

Va doresc “Spor la lucru”!

Un comentariu

  1. Nu faceti aceasta rochita de plaja de vinzare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close