Home / Crosetat si tricotat / Fusta crosetata manual; tutorial cu poze si explicatii
Fusta clos crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

Fusta crosetata manual; tutorial cu poze si explicatii

Fusta crosetata manual, reprezinta un accesoriu vestimentar pretios pentru orice femeie. Practic nu exista o haina mai feminina decat o astfel de fusta. Pentru ca sezonul estival se apropie, aveti inca timp sa va realizati acest model de fusta crosetata, foarte potrivita pentru plaja, la care veti gasi explicatiile cu poze si diagrame in cele ce urmeaza.

1. Fusta crosetata manual clos

Aceste explicatii sunt valabile pentru marimea S-M, lung. 40 cm, talie 70 cm aprox.

Fusta crosetata manual, tutorial cu poze si explicatii

Materiale necesare pentru fusta crosetata manual

  • 170 gr. bumbac (100 gr. /300 m)
  • croseta nr. 2

Instructiuni pentru realizarea fustei crosetate clos

Fusta crosetata manual , tutorial cu poze si explicatiiFusta crosetata manual , tutorial cu poze si explicatii

Conform diagramei de mai sus, un model se lucreaza pe 10 ochiuri de lant de baza, deci multiplu de 10. Se croseteaza un lant de baza din 160 de ochiuri de lant plus inca 5 ochiuri de lant.

Randul 1

Se croseteaza primul rand cu picioruse scurte in fiecare ochi de lant de la baza.

Randul 2

Se croseteaza apoi ” 3 ochiuri de lant care formeaza primul piciorus simplu, pic. simplu, 3 oc. de lant, pic. simplu peste 3 oc. de lant de la baza, 2 oc. de lant , pic. simplu in acelasi oc. de lant de la baza, pic. simplu in urmatorul oc. de lant de baza, 2 oc. de lant, pic. simplu in acelasi oc. de lant, 3 oc. de lant,”  si se repeta de la ” la “. Nu se lucreaza circular primele 6 randuri de model, pentru a se putea coase la final 3 nasturei in deschiderea fustei.

Fusta clos crosetata pentru plajaFusta clos crosetata pentru plaja

Randul 3

Se croseteaza “pic. scurt, pic. scurt,3 ochiuri de lant, 2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple prinse in acelasi spatiu, 2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple prinse in urmatorul spatiu, 3 oc. de lant ” si se repeta de la ” la ”

Fusta clos crosetata pentru plaja

Randul 4

Se croseteaza “2 pic. scurte, 3 oc. de lant, 2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple in acelasi spatiu, 1 oc. de lant,2 pic.simple, 2 oc. de lant , 2 pic. simple in acelasi spatiu, 3 oc. de lant ” se repeta de la ” la “.

Fusta clos crosetata pentru plaja

Randul 5

Se lucreaza “2 pic. scurte, 2 pic. simple, 2 oc. de lant,2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple ” se repeta de la ” la ”

Fusta clos crosetata pentru plaja

Randul 6

Se croseteaza”1 pic. simplu, 2 oc. de lant, 1pic. simplu ;2 pic. simple, 2 oc. de lant, 2 pic. simple;3 oc. de lant,2 pic.simple,2 oc. de lant, 2 pic. simple, si se repeta de al “la “.

Fusta clos crosetata pentru plaja

Randul 7

Se croseteaza “2 pic. simple , 3 oc. de lant, 2 pic. simple, 3 oc. de lant, pic. scurt, 3 oc. de lant, si se repeta de la ” la “. Din acest moment se unesc si se lucreaza circular conform diagramei, continuand modelul pana ajunge la lungimea dorita. Aceasta are lungimea de 40 de cm.

fusta crosetata manual

La sfarsit coaseti 2 sau 3 nasturei mici, si optional ii puteti adauga un siret cu cateva margelute la capete.

2. Fusta crosetata manual dreapta

Explicatiile sunt valabile pentru marimea S-M ,talie 70-75 cm, lung. 52 cm

fusta crosetata manual dreapta tutorial

Materiale necesare

  • 300 gr. fir microfibra acrilica cu aspect matasos(100 gr./300 m)
  • croseta nr. 2
  • 2 nasturei mici

Instructiuni pentru realizarea fustei crosetate drepte

fusta crosetata manual dreapta tutorial

fusta crosetata manual dreapta tutorial

Se croseteaza un lant de baza din 175 ochiuri de lant. Primele 3 ochiuri formeaza primul pic. scurt, apoi se lucreaza in fiecare ochi de lant de la baza cate un pic. simplu( cu un jeteu). Vor fi 172 pic. simple. Apoi randul nr. 1 din diagrama se lucreaza de 5 ori drept. Grupurile de pic. simple din randul 1(diagrama) se prin de randul de baza (format din ele 172 de pic. simple) tot in cel de-al 3-lea pic. simplu de la baza( se sare peste 2 pic. simple de la baza. Din acest moment fusta se lucreaza circular. Se vor forma 14 modele (ananas). Se continua modelul din diagrama pana fusta ajunge la 52 cm aprox. (vor fi 7 modele pe lungime).

Nu se poate spune despre fustele crosetate ca se incadreaza intr-un design anume, insa purtarea lor aduce un look lejer si comod. O puteti realiza din orice combinatii de culori pastelate potrivite pentru vara.

Pentru orice nelamuriri , astept comentariile dv. in modulul de comentarii de mai jos.

Va doresc “Spor la lucru”!

 

Un comentariu

  1. Foarte frumoase! As dori sa primesc articolele dv. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close