eșarfă croșetată manual tutorial cu poze si explicatii

Eșarfă croșetată manual; tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Croșetatul este o formă simplă și distractivă care vă permite să creați haine frumoase și utile, cum ar fi aceasta eșarfă croșetată manual. Dacă sunteți incepator la croșetat, crearea unei eșarfe poate părea departe de abilitățile dumneavoastră. Și totuși, o eșarfă croșetată manual, poate fi făcută ușor și necesită doar câteva tehnici simple de croșetat.

Pentru a vă proteja de frig și pentru a accesoriza o tinută, va propun acest model de eșarfă croșetată , din fir moale si pufos.

Materiale necesare pentru a realiza o eșarfă croșetată manual:

  •  200 gr. fir 550 m /100 gr. (10 % mohair, 10 % lana, 80 % premium acrylic)
  • 50 gr. vascoza lucioasa pentru marginea crosetata (vascoza tip siret pretricotat 100 gr. /340 m)
  • croseta nr. 4
  • optional margelute , ac de brosa, alta culoare de mohair  pentru floarea crosetata .

Instructiuni de lucru:

Dimensiuni esarfa 47cm/190 cm( fara coltisori)

Diagrama modelului este formata doar din picioruse simple (cu un jeteu ) si ochiuri de lant.

esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii pas cu pas

Se incepe randul de baza format din 126 de ochiuri de lant, la primul rand vor fi 23 spatii intregi plus cele 2 de la capete.Randul 2 se lucreaza urmarind schema de mai sus si anume 4 ochiuri de lant 3 picioruse duble (cu un jeteu)in primul spatiu,apoi 2 ochiuri de lant prinse cu un ochi alunecat in cel de-al 2 -lea spatiu,inca 2 ochiuri de lant, 3 picioruse duble in spatiul nr.3,2 ochiuri de lant si inca 3 picioruse duble si se repeta. Un model intreg are 6 randuri ca si in schema iar apoi se repeta  incepand cu primul rand.

Randul 1Se incepe cu un lant de baza format din 246 ochiuri de lant iar la primul rand vor fi 47 spatii intregi plus cele 2 de la capete.Randul 2 se lucreaza urmarind schema de mai jos si anume 4 ochiuri de lant 3 picioruse duble (cu un jeteu)in primul spatiu,apoi 2 ochiuri de lant prinse cu un ochi alunecat in cel de-al 2 -lea spatiu,inca 2 ochiuri de lant, 3 picioruse duble in spatiul nr.3,2 ochiuri de lant si inca 3 picioruse duble si se repeta. Un model intreg are 6 randuri ca si in schema iar apoi se repeta incepand cu primul rand.

 Randul 2Se incepe cu un lant de baza format din 246 ochiuri de lant iar la primul rand vor fi 47 spatii intregi plus cele 2 de la capete.Randul 2 se lucreaza urmarind schema de mai jos si anume 4 ochiuri de lant 3 picioruse duble (cu un jeteu)in primul spatiu,apoi 2 ochiuri de lant prinse cu un ochi alunecat in cel de-al 2 -lea spatiu,inca 2 ochiuri de lant, 3 picioruse duble in spatiul nr.3,2 ochiuri de lant si inca 3 picioruse duble si se repeta. Un model intreg are 6 randuri ca si in schema iar apoi se repeta incepand cu primul rand.

Randul 3

Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Randul 4Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Randul 5Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Randul 6

Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Din acest punct se repeta modelul incepand cu primul rand. Cand ati ajuns la dimensiunea dorita incheiati esarfa cu ultimul rand format din ochiuri de lant exact ca in imaginea de mai sus.

 Marginea croșetată

Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Se croseteaza grupuri formate din 4 ochiuri de lant prinse alternativ, in gaura mica dintre modele, apoi peste gaura mare ( ca in imagine).

Randul 2, se lucreaza in primul spatiu cate 10 picioruse simple ( cu un jeteu) apoi in spatiu urmator piciorus scurt.

Esarfa crosetata tutorial cu poze si explicatii

Floarea crosetata

Se lucreaza 5 oc. de lant si se uneste cercul, se lucreaza 3 spatii a cate 3 oc. de lant si in fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt ,6 picioruse simple ,1 piciorus scurt.

Randul 2: Pe dosul primului rand se croseteaza 6 spatii a cate 4 oc. de lant si  .In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 6 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 3: Din nou pe dosul lucrului se croseteaza 6 spatii a cate 5 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt, 8 picioruse simple, 1 piciorus scurt.

Randul 4: Se lucreaza 6 spatii a cate 6 ochiuri de lant. In fiecare spatiu se lucreaza 1 piciorus scurt 10 picioruse simple, un piciorus scurt.

Se croseteaza picioruse scurte ( fara jeteu ) pe marginile petalelor( cu vascoza)

esarfa crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

esarfa crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

esarfa crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

esarfa crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

esarfa crosetata manual tutorial cu poze si explicatii

Frumoase si calduroase eșarfele croșetate vor fi mereu la moda si necesare in anotimpul rece. In plus, sunt usor de realizat, din orice fel de material, si in culorile preferate.

Pentru orice nelamurire, astept comentariile voastre in modulul de mai jos. Spor la lucru!

Va recomand sa-mi vizitati si magazinul meu online, unde puteti gasi la vanzare unele dintre creatiile mele, iar daca aveti nevoie gasiti la vanzare si fire de tricotat si crosetat ieftine. Click aici: shop.gabrielafaur.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *