Home / Tehnologie / Aplicatii Android gratis: cele mai utile aplicatii care merita sa le instalati pe telefon
Aplicatii Android gratis: cele mai utile aplicatii care merita sa le instalati pe telefon. In acest articol gasesti cele mai bune si mai utile aplicatii Android gratuite care ar trebui instalate pe orice telefon cu Android. Gasesti aplicatii incepand cu antivirus, office, playere video-audio, dar si multe alte aplicatii Android folositoare.
Aplicatii Android gratis: cele mai utile aplicatii care merita sa le instalati pe telefon.

Aplicatii Android gratis: cele mai utile aplicatii care merita sa le instalati pe telefon

Ati cumparat de curand un smartphone sau tableta Android si doriti sa ii extindeti functionalitatile cu unele aplicatii utile si gratuite? Navigati des pe Google Play Store cautand noi aplicatii Android gratis si interesante, dar care sa nu ocupe inutil spatiu pe telefon? In acest articol gasiti lista celor mai folositoare aplicatii Android, care se pot descarca gratuit de pe Google Play Store.

Cele mai utile aplicatii pentru telefon Android

Premisa: acesta lista de aplicatii Android utile este realizata in functie de modul meu de a folosi smartphone-ul. De aceea, poate pentru multi dintre voi aceste aplicatii nu va sunt folositoare. Nu am inclus aplicatii de genul Facebook, Skype sau WhatsApp pentru ca banuiesc ca le cunoasteti si le aveti deja instalate si nici aplicatii preinstalate, precum YouTube sau Maps.

1. Aplicatii Android utile: Antivirus

Android nu este Windows, de aceea, daca sunteti terorizati ca telefonul vostru Android se va umple cu virusi, trebuie sa stiti ca acest lucru nu se poate intampla, decat in cazul in care sunteti voi cei care ii instalati pe telefon. Deci, daca instalati aplicatii doar de pe Play Store (care sunt super verificate), un antivirus pe un telefon cu Android este aproape inutil, sansa ca telefonul vostru sa fie infectat cu un virus este aproape zero.

Cand este folositor un antivirus pe Android? O aplicatie antivirus este utila in cazul in care instalati aplicatii de pe alte site-uri (cum ar fi Aproov, Aptoide, CoolAPK, etc.), aplicatii care nu sunt verificate si care pot contine malware, spyware, trojan sau in cazul in care doriti sa protejati datele importante de pe telefon, daca il pierdeti sau va este furat, multe aplicatii antivirus pentru Android pun la dispozitie cateva functii de localizare prin GPS, blocarea si resetarea telefonului de la distanta.

Avira Antivirus Security: este o aplicatie antivirus pentru Android, care va protejeaza telefonul sau tableta de orice amenintare informatica. Pune la dispozitie si unele functii extra pentru securitatea telefonului, cum ar fi localizarea smartphone-ului in caz de furt sau pierdere, blocarea si stergerea datelor de la distanta si o utila functie de blocare a mesajelor si apelurilor nedorite.

Avast Free Mobile Security: un alt antivirus bun si gratuit pentru Android este Avast. Pe langa functia sa principala de a proteja telefonul de virusi, Avast, pune la dispozitie si unele functii utile pentru protectia telefonului in cazul in care il pierdeti sau va este furat, cum ar fi blocarea de la distanta, stergerea datelor importante sau localizarea telefonului.

Kaspersky Internet Security Lite: este o aplicatie Android utila, care ofera cele mai recente tehnologii de securitate pentru protectia dispozitivelor cu Android. Si Kaspersky ofera unele functii utile in cazul furtului, cum ar fi blocarea telefonului si localizarea acestuia prin GPS, resetarea de la distanta a telefonului si posibilitatea sa accesati de la distanta telefonul pierdut.

2. Aplicatii pentru telefon Android utile: Stocare date online

Cu ajutorul acestor aplicatii puteti sa salvati online diferite fisiere (poze, muzica, filme, documente, etc.) si sa le accesati oricand doriti, orinde va aflati, cu telefonul, tableta sau calculatorul personal. Aceste aplicatii sunt foarte recomandate acelor utilizatori care au putin spatiu disponibil pe smartphone sau tableta.

Google Drive: este un serviciu de cloud storage, care permite sa stocati online fisiere in orice format. Google Drive are integrat si vechiul serviciu Google Docs, deci este posibil sa vizualizati pe smartphone fisiere PDF, DOC, XLS, CSV, etc. Gratuit, serviciul pune la dispozitie 15 GB de spatiu, cine are nevoie de mai mult spatiu, sunt disponibile unele abonamente contra cost.

Box: este o foarte buna alternativa la Google Drive. Ofera gratuit un spatiu de 10 GB pe care puteti sa salvati video, poze, documente si alte fisiere care nu depasesc 240 MB. Este un serviciu foarte interesant pentru ca pune fisierele salvate apoi se pot gestiona si de pe calculator.

MediaFire Cloud Storage: este unul dintre cele mai bune aplicatii cu care puteti sa salvati fisierele voastre online. Initial pune la dispozitie 12 GB de spatiu, care poate fi marit gratuit pana la 50 GB.

3. Browser Android

Pe telefoanele cu Android este preinstalat browserul Chrome, un navigator foarte bun si rapid. Dar se pot instala si alte aplicatii pentru navigarea pe internet, la fel de bune si poate mai rapide, mai ales daca aveti nevoie de o anumita functie pe care Chrome nu o pune la dispozitie.

Firefox: este browserul pe care il aleg toate persoanele care sunt obisnuite sa foloseasca Firefox pe calculator, dar si acele persoane care au nevoie de unele functii care nu sunt prezente la browserul Chrome (preinstalat pe Android). Ca si la versiunea pentru desktop, la Firefox pentru Android se pot adauga unele extensii, in plus, cu ajutorul functiei “Firefox Sync” datele de navigare se pot sincroniza intre calculator si telefon.

Opera Mobile si Opera Mini: sunt versiunile pentru Android a faimosului browser Opera. Opera Mobile este o foarte buna alternativa browserului Chrome, iar Opera Mini este un browser special care comprima paginile web, in acest mod navigarea pe internet este mai rapida si se consuma si mai putina banda.

Dolphin Browser: este unul dintre cele mai populare browsere de pe Google Play Store. Pune la dispozitie multe functii utile, in plus, este foarte personalizabil si rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close